2020 İlk sahur ve iftar vakti! Ramazan ne zaman başlıyor?

Onbir ayın sultanı Ramazanın başlamasına sayılı günler kala hazırlıklar yapılmaya başlandı. Vatandaşlar Ramazan ayında ilk sahura kalkacağı, oruç tutacağı günü araştırıyor. Peki müslüman dünyası için oldukça önemli olan Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahura hangi gün kalkılacak? İlk iftar ne zaman yapılacak? İşte Ramazan ayı ile ilgili vatandaşın merak ettiği soruların cevapları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 16:29 GÜNCELLEME 23.04.2020 16:31 GÜNCEL
2020 İlk sahur ve iftar vakti! Ramazan ne zaman başlıyor?
2020 İlk sahur ve iftar vakti! Ramazan ne zaman başlıyor?

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ay olarak bilinen Ramazan ayının müslüman dünyası için önemi çok büyüktür. Her yıl farklı bir döneme gelen bu kutsal ay sayesinde müslümanlar Allah’a ibadet ederek kulluk vazifelerini yerine getirmiş olur. Allah Kuran-ı Kerim’de “ Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun” buyurarak Ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı 2020 yılında Nisan ayında başlayacak. Peki Ramazan ayında ilk oruç ne zaman tutulacak? İşte Ramazan ayının başlayacağı tarih….

 

RAMAZAN AYINDA İLK ORUÇ HANGİ GÜN TUTULACAK?

İslamın beş şartından birisi olan oruç ibadetini yerine getirdiğimiz zaman olan  Ramazan ayı Diyanetin açıkladığı 2020 dini günler takvimine 24 Nisan Cuma günü başlıyor. Müslümanlar ilk sahurunu 23 Nisan gecesi yaparken 2020 yılının ilk orucunu ise 24 Nisan günü tutmuş olacak.

RAMAZAN AYI BİTİŞ TARİHİ 

Diyanetin açıkladığı takvime göre oruç,ibadet ve sabır ayı olan Ramazan 23 Mayıs Cumartesi günü son bulacak.

 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı arefe günü 23 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü 24 mayıs Pazar günü olurken toplam 3 gün sürecek bayram 26 Mayıs Salı günü son bulacak.

RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ 23 MAYIS CUMARTESİ 
RAMAZAN BAYRAMI 1.GÜN 24 MAYIS PAZAR 
RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 25 MAYIS PAZARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN(SON) 26 MAYIS SALI

DİYANETTEN İFTAR AÇIKLAMASI

 "Dini vecibelerin yerine getirilmesinde müminlerin, ihlas ve samimiyetle Allah’a kulluk bilincini kaybetmeden doktorlarla istişare ederek bu kararı vermeleri ve keyfi değerlendirmelerden kaçınmaları önem arz etmektedir."

"Salgın devam ettiği müddetçe sosyal izolasyon kuralı çerçevesinde başkalarıyla temastan kaçınmalı, bu doğrultuda akraba, komşu ve dostlarla beraber iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalıdır."

RAMAZANDA CAMİLERDE NAMAZ KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camiler açık olacak mı ? sorusuna “Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaza ara verdik. Salgın sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak" şeklinde cevap verdi.

RAMAZAN AYINDA CAMİLER AÇIK MI?

Erbaş yaptığı açıklamada koronavirüs tedbirleri sebebiyle önemli olanın cemaatle namaz kılınmaması olduğuna dikkat çekti. 15 gün önce camileri cemaatle namaza kapattıklarını vurgulayan Erbaş “ Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaz söz konusu değil. Koronavirüs salgını sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak.”dedi.