Reuters'tan dikkat çeken S-400 iddiası! İddia sonrası ABD'den Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasına "şiddetle" karşı çıkmayı sürdürdüğünü belirtti. Ortagus, Ankara'nın Rus sistemini aktive etme kararından geri adım atmadığı ancak koronavirüs sebebiyle aktive etme sürecini bir süreliğine ertelediği yönündeki haberlerden "derin kaygı" duyduklarını kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 13:34 GÜNCELLEME 21.04.2020 13:39 DÜNYA
Reuters'tan dikkat çeken S-400 iddiası! İddia sonrası ABD'den Türkiye açıklaması
Reuters'tan dikkat çeken S-400 iddiası! İddia sonrası ABD'den Türkiye açıklaması

İngiliz haber ajansı Reuters'ın konuyla ilgili Pazartesi günü yayınladığı bir haberde, görüştüğü bir Türk yetkilinin, ABD'nin yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye'nin S-400'leri aktive etme planlarında değişiklik olmadığını ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle, Ankara'nın nisan ayında aktifleştirilmeyi ertelediğini söylediğini bildirmişti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Reuters'a e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada, "S-400 satışının CAATSA (ABD'nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası) konusunda süren değerlendirmelere tabi olduğunu, bu işlemin ikili ilişkilerde ve NATO'da önemli bir engel oluşturduğunu en üst seviyelerde vurgulamaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey yetkililerinin, bu konudaki tutumumuzu anladığından eminiz" ifadesini kullandı.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan,Romanya,Yunanistan'da S-300'ler aktif bunlara tık yok Coni Türkiye'ye hegemonyası altındaki bir ülke gibi davranıyor,kendimiz yüksek irtifa hava savunma füzesi hisar U yapanakadar S-400 biran önce aktif hale gelmesi 2 parti gelecek olanında S-500 olarak alalım,uzaydaki uyduları vurduğu söyleniyor coni bizi uzaydan izlemesin.
    Cevapla
  • Muşlu...j 3 yıl önce Şikayet Et
    Dosta düşmana bu sistemi bir an Önce hazır Hale getirerek kararlı vebunun oyun olmadığını anlatmalıyız
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmalı
    Cevapla
  • esmeraldo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu s400 baris zamani aktif olmayacak savas zamani veya turkiyeye saldiri olursa ozaman aktif olacaklar Bu sayede de abd yaptirimlarindan kurtulmus olacagiz. YABA DABA DUUUUUU
    Cevapla
  • fani 3 yıl önce Şikayet Et
    yav ne rezil bir siyasetiniz var sizin. halkınız salgından kırılıyor endişe etmiyorsunuz da Türkiyenin kararlılığından ferin endişe ediyorsunuz. Ne kadar rezil insanlarsınız böyle ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR