Ruhani'den petrol itirafı: Zarar görüyoruz!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerden zarar gördüklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 23:39 GÜNCELLEME 22.04.2020 23:39 DÜNYA
Ruhani'den petrol itirafı: Zarar görüyoruz!
Ruhani'den petrol itirafı: Zarar görüyoruz!

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarındaki düşüşleri değerlendirdi. 

 

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, ABD yaptırımları nedeniyle ülkesinin petrol satışlarının azaldığına dikkati çeken Ruhani, buna karşın fiyatlardaki düşüşlerin tüm petrol üreticisi ülkeler gibi İran'a da zarar verdiğini belirtti.

Kovid-19 salgınının ülkelerin ekonomisini alt üst ettiğini ve tüm ekonomik tahminleri yok ettiğini vurgulayan Ruhani şunları kaydetti:

 

"Biz dahil tüm petrol ülkeleri zarar görüyor. Elbette, bazılarının zararı çok yüksek. Bizim zararımız ise daha az ama bu durumun bize de faydası yok. Petrol bağımlılığımız kendi isteğimizle ya da düşmanın dayatmasıyla azaldığı için zararımız kesinlikle daha az olacaktır."

Ruhani, Kovid-19 salgınının ülkedeki hızının azaldığını ifade ederek, salgına karşı sürdürülen sosyal mesafe kurallarının ülke genelinde uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafası ayaklarına yük çok yorumcu var.
    Cevapla
  • M.Aksu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığınız iyi şeyler sizi bulacaktır.
    Cevapla
  • Angaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk devletleri ile sınırlar birleşmeli yoksa iran la ırakla olacak iş değil
    Cevapla
  • oraloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: eee bugüne kadar keyfini sürdünüz bu petrolün şimdide cefasını çekiniz. Allah c.c size en büyük nimeti vermiş lakin siz ne yapıyorsunuz. şiacılık yapıyorsunuz. şia bir mezhep değildir. hiç mi fıkıh okumuyorsunuz. (ibni abidin hz. dür ül muhtar).hiç mi ayet tefsiri okumuyorsunuz. ashabımın birine dahi kötü söz söylemeyiniz. onlar gökteki yıldızlar gibidirler. melaindeki ayet gibiler. okuyun bunları . okuyunda şia olmaktan vazgeçiniz.benden söylemesi. müşahade yakin ehli.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gökteki yıldızlar gibidir diye bir ayet-i kerime yok. Tamam, şianın islamla yakından uzaktan bir alakası yok. Hz ömeri şehit eden ebu Lülü'nün türbesi var. Bu türbe iranda. İranda ebu lülü caddesi var. Bunları yaz...
    Cevapla
  • Sadettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bı düşünce orekilestirdivinde ötekinden ne farkın kaldiki
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    O petroller abdülhamid gibi bir adami batirdi sonunda gülemeyeceksiniz, insanlar uyanacak insallah
    Cevapla
  • Vatan aşkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Esefle okudum. beni bağışla sanıyorum, O muhterem insan hakkında ya bilgin yok yada yanlış bilgilenrdirilmişsin. Eğer Abdül Hamid Han petroller sahibi olmuş olsaydı Osmanlı yıkılmaz bu kefere alemide, bu millete içten ve dıştan saldıramazlardı. sevgi ve selamla..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR