Petrol fiyatları Suudi Arabistan'ı vurdu: Bir ilk yaşanacak! Yeni dönem başladı

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle petrol fiyatlarının düşmesi üzerine seyahat ve geçici görevlendirmelerle ilgili harcamaların kısıldığını ve projelerin ertelendiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 10:27 GÜNCELLEME 23.04.2020 10:27 EKONOMİ
Petrol fiyatları Suudi Arabistan'ı vurdu: Bir ilk yaşanacak! Yeni dönem başladı
Petrol fiyatları Suudi Arabistan'ı vurdu: Bir ilk yaşanacak! Yeni dönem başladı

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, düzenlediği basın toplantısında, krizle başa çıkma ve açığı kontrol altında tutma konusunda finansal güce sahip olduklarını ve devlet harcamalarını azaltmak için ek önlemler almayı değerlendirdiklerini söyledi.

 


BİR İLK YAŞANACAK

Kovid-19 salgınından önce ülkenin borçlanma hacminin bu yıl 120 milyar riyale (32 milyar dolar) ulaşması beklenirken, şu anda 220 milyar riyale (59 milyar dolar) ulaşabileceğinin öngörüldüğünü söyleyen Muhammed el-Cedan, "İlk kez petrol dışı sektörde negatif büyüme bekliyoruz. Sağlık koşulları elverirse, ekonomiyi canlandırmak için yoğun çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Suudi Arabistan yönetimi, 19 Mart'ta petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle 2020 bütçesinde 50 milyar riyallik (13,3 milyar dolar) küçülme kararı almıştı.

 

 

Suudi Arabistan'ın 2020 bütçesinde giderler 272 milyar dolar, gelirler ise 222 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 2019 Aralık'ta ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik büyüme beklentileri ve petrol tüketimi zayıflamaya devam ediyor.

YORUMLAR 237 TÜMÜ
  • Ebu Turab 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap halkı fakir,sefil,perişan ve faşist oligarşik sapık şeyh ve Mossad CİA ajanı diktatörlerin ölümcül tehdidi altında..Batı,KESMEYECEĞİ tavuğa yem vermez ..Beter olsunlar cahil ve fistanlı ABD İtrail köpekleri..
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım papazlar Ingiltereden futbol takımı almayı, ABD ye haraç vermeyi keserler
    Cevapla
  • Ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Dahada beter olun. Kabeyide milli gelir getiren fabrika olarak görüyordunuz ne oldu ALLAH omuda alacak tekelinizden inşaallah
    Cevapla
  • Lale 3 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlar gitti Arapların başlarının sesi çıkmadı demekki Allah'ın da oyunu var... Sahada düşssün sıfırlansın ... O kadar beygamber geldi imana gelemediniz hala İsrail ABD uşakları
    Cevapla
  • ümmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kimi seviyorsan kime benzersen ondansin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR