Ülke gündemine oturan tartışma: Lideriniz Erdoğan'la barışmak için yerlerde sürünüyor!

Ortak Arap Listesi Bloku Üyesi Milletvekili Ahmed et-Tıybi Erdoğan'dan övgüyle bahsetmesi Likud Partisi milletvekillerini rahatsız etti. Başkan Erdoğan'ı kötülemeye çalışan Likud Partisi milletvekillerine Tıybi'den tokat gibi bir cevap geldi. "Ben karizmatik liderleri severim. Hakkında yolsuzluk iddianamesi olanı değil. Sizin lideriniz Erdoğan'la barışmak için yerlerde sürünüyor" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 18:10 GÜNCELLEME 27.04.2020 18:10 DÜNYA
Ülke gündemine oturan tartışma: Lideriniz Erdoğan'la barışmak için yerlerde sürünüyor!
Ülke gündemine oturan tartışma: Lideriniz Erdoğan'la barışmak için yerlerde sürünüyor!

İsrail Meclisi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahseden milletvekili Ahmed et-Tıybi, iktidardaki Likud partisi milletvekillerinden tepki gördü.
 
ERDOĞAN ÖVGÜSÜNE KIZDILAR
 
Yeni Şafak'ın haberine göre; Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku Üyesi Milletvekili Ahmed et-Tıybi'nin, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de kalan İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin ülkelerine dönüşleri için uçak tahsis eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övmesi, iktidardaki Likud partisi milletvekillerini rahatsız etti.
 
TARTIŞMA ÇIKTI
 
Ortak Arap Listesi Bloku bileşenlerinden Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Tıybi'nin ofisi tarafından basınla paylaşılan videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden milletvekili Tıybi ile Likud partisi milletvekilleri arasında tartışma yaşandığı görüldü.
 
İsrail Meclisi'ndeki bir komisyon toplantısında söz alan Tıybi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçağın, Türkiye'de mahsur kalan İsrail vatandaşı Filistinli öğrencileri Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havaalanı'na getirdiğini belirterek şunları söyledi:
 
CUMHURBAŞKANININ İKİNCİ İNSANİ HAREKETİYDİ
 
"Bu gece evlatlarımızı taşıyan bir uçak daha iniş yaptı. Başvurumuzun ardından bu, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın gösterdiği ikinci bir insani hareketti. Geçen hafta yine öğrencilerimizi taşıyan başka bir uçak daha gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafta içinde Türkiye'de mahsur kalan öğrencilerimiz için iki uçak tahsis etti."
 
LİKUD PARTİSİ'NDEN TEPKİ
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un milletvekilleri, Tıybi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savunmasına tepki gösterdi.
 
Ben karizmatik liderleri severim, yolsuzluk iddianamesi olanı değil
 
Bunun üzerine Netanyahu'ya dair yolsuzluk dosyalarını hatırlatan Tıybi, Erdoğan'ı işaret ederek, "Ben karizmatik liderleri severim. Hakkında yolsuzluk iddianamesi olanı değil." ifadesini kullandı.
 
NETANYAHU, ERDOĞAN İLE BARIŞMAK İÇİN YERLERDE SÜRÜNÜYOR
 
Tıybi, tepkilere ayrıca, "Sizin lideriniz Erdoğan'la barışmak için yerlerde sürünüyor." dedi.
 

 

 

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • büsrali 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekili Ahmet El Tıybi doğruları konuşmuş,elbette siyonist vekillerde buna tepki göstererek aslında siyonizmin ne denli vahşet bir yapı olduğunu gözler önüne sermiş oldular
    Cevapla
  • Yusuf Ağrılı 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte Süleymancilar böyle bir reise vermedi.
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortalık Lider Müsveddelerinden geçilmiyordu. Zor günler gerçeği ile sahtesinin kendiliğinden ayrılmasını sağladı. Corona hepsini ayrıştırdı.Dünya Lider görsün.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    İmam Hatip mezunu birisi nasıl olurda bu kadar olur diye kıskanıyor ve deli oluyorlar. REİS imiz RABBİMİZ korusun nazarlardan bela hastalık ve musibetlerden muhafaza etsin. Milyonlar ona dua ediyor dikkat edin bu duaların içinde kimler var kimler.
    Cevapla
  • muhammed sahan 3 yıl önce Şikayet Et
    reisin arabadan inişi var ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR