Sokağa çıkma yasağı kaç gün uygulanacak? Yasak ne zaman saat kaçta başlıyor?

Bu hafta sonu 3 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta sokağa çıkma yasağının 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı ile birleştirildiğini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 11:31 GÜNCELLEME 28.04.2020 11:33 GÜNCEL
 Sokağa çıkma yasağı kaç gün uygulanacak? Yasak ne zaman saat kaçta başlıyor?
Sokağa çıkma yasağı kaç gün uygulanacak? Yasak ne zaman saat kaçta başlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta 3 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta 23 Nisan ile birleştirilerek 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 22 Nisan Çarşamba saat 24.00 itibari ile başlayan yasak, 26 Nisan Pazar saat 24.00 itibari ile sona ermişti. Bu hafta yapılan açıklamaya göre yeni sokağa çıkma yasağı 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kapsayacak şekilde yinelendi.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? YASAK 1 MAYIS İLE BİRLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'da başlamak üzere önümüzdeki hafta sonu ile birlikte 3 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Bu hafta sokağa çıkma yasağı 30 Nisan saat 24.00'de başlayacak, 3 Mayıs saat 24.00'de sona erecek.

KARAR HANGİ İLLERİ KAPSAYACAK?

Önümüzdeki hafta 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı ile birleştirileceği tahmin edilen sokağa çıkma yasağı Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak il sınırını kapsayacak.