Libya'daki zaferler ABD'yi rahatsız etti

Türkiye'nin askeri desteği ile Libya'da meşru UHM güçleri darbeci Hafter'e ağır kayıplar verdirirken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ı telefonla arayarak "Libya'daki krizin askeri çözümünün olmadığını" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2020 21:00 GÜNCELLEME 22.05.2020 23:15 DÜNYA
Libya'daki zaferler ABD'yi rahatsız etti
Libya'daki zaferler ABD'yi rahatsız etti

Serrac ve Pompeo görüşmesinde "Libya'daki krizin askeri çözümünün olmadığını ve tek çözümün Berlin Konferansı'nın sonuçlarına uygun şekilde siyasi bir yol haritasından geçtiğini" ifade eden Pompeo, ABD yönetiminin Libya'daki insanların çektiği sıkıntıların sonlandırılması ve ülkede istikrarın sağlanması konusundaki arzusunu dile getirdi.

 

Libya Başbakanı Serrac da ABD'nin Libya'da güvenlik ve istikrarı sağlama konusundaki arzusunu takdir ettiğini söyledi.

Serrac "Libya'daki hükümet, kendisine mecbur edilen bir savaşı veriyor. Hükümet, yüzbinlerce insanı yerinden eden, altyapıyı tahrip eden ve halkı öldüren bir saldırıyı püskürtüyor." ifadelerini kullandı.     

 

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde çok sayıda askeri başarıya imza atmıştı. 

Hafter milislerini pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkarmayı başaran Libya ordusu, batı bölgelerindeki farklı beldeleri Hafter milislerinden arındırmayı sürdürüyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi üzen şeyler nedense bizi neşelendiriyor
    Cevapla
  • KAMİL 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen işine bak Amerikan dallaması Pompuş ,Türkiye ve Libya beraber bütün sorunları çözer.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR