Trump derin ABD’ye meydan okudu

Washington’daki kurulu düzenle sürekli çatışan Trump, bu kez ABD müdahaleciliğine karşı çıktı. West Point’te yeni mezun olan askerlere seslenen Trump, bitmeyen savaşlar dönemini sonlandıracaklarını belirterek, “Uzak topraklarda, birçok insanın ismini bile duymadığı yerlerdeki, antik çağdan kalma uzlaşmazlıkları çözme görevi ABD askerlerine ait değildir. Dünyanın polisi değiliz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 07:07 GÜNCELLEME 15.06.2020 07:10 DÜNYA
Trump derin ABD’ye meydan okudu
Trump derin ABD’ye meydan okudu

ABD’de başkanlık görevinin en zor dönemlerini yaşayan Donald Trump, Amerikan ordusunda görev alacak askeri öğrencilerin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada ülkenin birliğine vurgu yaptı. Trump cumartesi günü, New York yakınlarındaki West Point kentindeki Ordu Akademisi’nin 2020 mezuniyet törenine katıldı. Özellikle son dönemde ordunun üst düzey yetkilileriyle yaşadığı uzlaşmazlıklar nedeniyle Trump’ın konuşması merakla bekleniyordu.

 

 

‘KAZANMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ’

Amerikan ordusunun görevinin dünyadaki tüm sorunları çözmek olmadığını vurgulayan Trump, “Bitmeyen sonsuz savaşlar dönemini sonlandırıyoruz. Uzak topraklarda, birçoğunun ismini bile duymadığı yerlerde çok eskiden beri devam anlaşmazlıkları çözmek Amerikan ordusunun görevi değil. Biz dünyanın polisi değiliz” şeklinde konuştu. ABD Başkanı, düşmanlarına mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Trump, “Fakat düşmanlarımız şunu da bilmeli: Eğer halkımız tehdit edilirse, eyleme geçmek için asla tereddüt etmeyeceğiz. Ve bundan sonra savaşırken sadece kazanmak için savaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

IRKÇILIK TARTIŞMALARI

Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından gündeme gelen “ırkçılık tartışmaları” ile ilgili de konuşan Trump, “Ordu, 1960’larda hiç adil olman ırk ayrımcılığı politikalarının sona erdirilmesi ve sivil hakların elde edilmesinde önemli bir rol oynadı” ifadelerini kullandı. Trump, binden fazla askeri öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada, “Kasaba ve kentlerden, farklı farklı eyaletlerden geliyorsunuz. Burada her ırk, din, renkten insan var. Ancak buraya girdiğinizde, Amerikan ulusuna onurla hizmet eden tek bir ekibin, bir ailenin parçası olmayı kabul ediyorsunuz” dedi.

PENTAGON’LA ÇATIŞMIŞTI

Trump’ın daha önce, Floyd’un öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolarla ilgili, “Eğer bir şehir ya da eyalet vatandaşların canını ve malını koruyacak önlemleri almazsa oraya orduyu gönderecek ve onlar için sorunu hızla çözeceğim” demesine Pentagon’dan sert yanıt gelmişti. ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Trump’ın açıklamasının, Pentagon’da bazılarında “derin ve büyüyen bir rahatsızlık” yarattığını ifade etmişti.

Hipersonik füze geliştirdik

Öte yandan Trump, mevcut füzelerden 17 kat daha hızlı olan hipersonik füze geliştirdiklerini söyledi. ABD Başkanı, yeni geliştirdikleri hipersonik füzelerin, bin 600 kilometrelik bir mesafeden yaklaşık 70 santimetre çapındaki hedefleri vurabileceğini belirtti ancak yeni füzenin ne zaman hazır olacağına dair bilgi vermedi.

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Wan Minit... 3 yıl önce Şikayet Et
    ee dünki yediğin hurmalar bugün cırmalattırırı senin hesabın varsa yaratanında bir hesabı vardır. daha bu başlangıç.
    Cevapla
  • DECCALLE SAVAŞ-5 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın ve bütün insanların en büyük ama görünmeyen düşmanı şeytani Siyonist Küreselcilerdir. Kurdukları küresel finansal ve ekonomik sistemle insanları bir yılan gibi sokup Dolar’la uyuşturdular. Küresel medya ile hipnoz ettiler. Küresel örgütlerle insanları ve devletleri avuçlarının içine alıp köleleştirdiler. Siyonist Küresel şirketleriyle efendilik yapıyorlar. İnsanlar ve devletler bunun farkına varıp, kendi içlerindeki bu düşmanı açığa çıkarıp etkisiz hale getirmedikçe hiç kimseye huzur yoktur. ABD’de Trump’ın kaybetmesi ile Türkiye’de Sn. Erdoğan’ın kaybetmesi aynı şeydir. ABD’nin gücü Siyonist Küreselcilerin emri altına girerse, SION ülkesi için o gücü bize karşı kullanırlar. Bitti.
    Cevapla
  • DECCALLE SAVAŞ-4 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Erdoğan devlet içinde paralel bir yapı olduğunu FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu anlatmaya çalıştığında kimse inanmıyor, gizli düşmanı görmüyordu. Gezi olaylarında meselenin ağaç olduğu sanılıyordu, 15 Temmuz'a kadar. Bu gün ABD’nin ve Trump’ın yaşadıkları o gün Sn. Erdoğan'ın ve Türkiye'nin yaşadıklarıyla aynı. O gün asıl mesele ağaç değildi, bu gün asıl mesele George Floyd değil. O gün Türkiye'nin yönetimini ele geçirmek, kullanmak ve parçalamak istiyorlardı, bu gün ABD yönetimini ele geçirmek, kullanmak ve parçalamak istiyorlar. O gün Erdoğan ‘Türkiye’yi parçalatmam’ diyordu, bu gün Trump ‘ABD’yi parçalatmam’ diyor. Trump, ülkesindeki görünmez büyük şeytan DECCAL’le savaşıyor.
    Cevapla
  • DECCALLE SAVAŞ-3 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Başkanı Barack Obama’nın Nisan 2016’da Cambridge Dükü William’ı Kensington Sarayı'ndaki ziyareti sırasında “ABD’nin, Siyonist Küreselcilerin bir ortağı değil kölesi olduğunu” ima edilmesiyle Evangelist Hristiyanlar Siyonist Küreselcilerin ABD’yi kandırdığını ve işin sonunda kullanılıp atılacaklarını anladı. Böylece BOP ile başlayan Yeni Dünya Krallığı ortaklığı bitti ve Evangelist Hristiyanlar-Siyonist Küreselciler savaşı başladı. Evangelist Hristiyanlar, aşağılanan Obama’yı indirip aşağılayan Trump’ı ABD’nin başına getirdi. Trump’ın işi çok zor, çünkü karşısında görünmez bir düşman var. Görünmez çünkü şeytani Siyonist Küreselciler, kendi içlerinde ve kendi vatandaşı. Bizdeki FETÖ gibi!
    Cevapla
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP İçin Bunak - Hasta Adam diyenler — SEÇİMDE Kaybettikleri Zaman - NE Kadar AKILLI Olduğunu görecekler ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR