Netanyahu'dan Yunanistan'a Türkiye karşıtı ahlaksız teklif

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunan mevkidaşı Miçotakis'i ağırladı. Miçotakis'e "Turistleri size göndeririz fakat ilhak planımızı destekleyin, Avrupa Birliği'nde bize yaptırıma karşı tavır alın" teklifinde bulunan Netanyahu, buna karşılık Atina'ya Ankara karşıtı siyasetinde destek vereceğini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 11:19 GÜNCELLEME 17.06.2020 11:19 DÜNYA
Netanyahu'dan Yunanistan'a Türkiye karşıtı ahlaksız teklif
Netanyahu'dan Yunanistan'a Türkiye karşıtı ahlaksız teklif

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni ilhak planını hayata geçirmek için her yolu deniyor. Netanyahu, Yunan mevkidaşı Kyriaos Miçotakis'i ve heyetini ağırlarken, İsrail için masadaki temel konu buydu. Yunan Başbakan her ne kadar kamuoyunun dikkatini "Türkiye'ye karşı birlik olmak için İsrail'e gidiyorum" türü demeçlerle başka yerlere çekmeye çalışıp ve gün içinde de benzer demeçlerle ülkesinde duyulmayı istenen şeyleri söylese de, İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, görüşmenin perde arkasında yaşananları açıkladı.

 

Miçotakis'ten Türkiye'ye ağır sözler! 'Mahalle kabadayısı' benzetmesi pes dedirtti

"SINIRLARI AÇALIM" TEKLİFİ

Haberde duyurulan detaylara göre, ülke ekonomisinin 3'te 1'i turizme dayanan ve Kovid-19 salgını nedeniyle zor durumdaki Yunanistan'da Başbakan Miçotakis, Netanyahu'dan "Sınırları 1 Temmuz'da açalım, bu tarihten itibaren İsrailli turistleri ağırlayalım" teklifinde bulundu. Ancak Netanyahu 1 Temmuz tarihini erken bularak "Avrupa'da salgın dinmiş değil. Net bir tarih vermeden turizmde işbirliğimizi geliştirmeye dayalı bir siyaset üretelim" cevabını verdi.

 

Görüşmeden bir kare

RUMLARI DA ARAYA SOKACAK

Konuyu ilhak meselesine getiren Netanyahu, Yunanistan Başbakanı'ndan "Avrupa Birliği'nin İsrail'e karşı olası sert yaptırım kararlarını (Güney) Kıbrıs ile birlikte önleyebilirsiniz. Bu konuda sizin desteğinizi bekliyoruz" diyerek ağzındaki baklayı çıkardı. Yunan tarafı ise yaptırımı önleme gibi bir hamleye güçlerinin yetmeyeceğini ancak yaptırımların hafifletilmesi konusunda Avrupalı ortaklarıyla konuşabileceklerini vurguladı. Jerusalem Post gazetesinde konuşan İsrailli diplomatik kaynaklar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın bu konuda İsrail ile işbirliği yapmak istemelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Nitekim Güney Kıbrıs Lideri Nikos Anastasiadis'in de önümüzdeki Çarşamba günü İsrail'i ziyaret etmesi bekleniyor. Bu ziyarette benzer konuların gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Görüşme sonrası ortak basın toplantısında bir kare

MİÇOTAKİS BAŞKA ALEMDE

Türk İHA'ları karşısında savunmasız kalınca İsrail insansız hava araçları Heronlar için bu ülkeyle anlaşma imzalayan Yunanistan, hava savunmasında Tel Aviv'den medet umuyor. Türkiye'ye "İlişkilerimizi normalleştirelim" mesajları yollayan İsrail, bir yandan Yunanistan ile yaptığı savunma anlaşmasının meyvelerini yiyecek diğer taraftan da AB'nin kendisine yönelik yaptırımlarının yumuşatılması için Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı kullanacak. Atina ve Lefkoşa'da ise atmosfer bundan çok farklı. "Türkler'e karşı İsrail'i yanımıza aldık" sevinci, hem Başbakan Miçotakis'in demeçlerinde hem de medyanın söylemlerinde belirgin bir şekilde görülüyor.

KAYNAK : Diriliş Postası
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Veli aktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler tek millettir.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazen hayal kurma iyidir ama boş hayal.
    Cevapla
  • yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    hic sasirmadim bu gorusmeye..yunan zaten bitik zina ve ickiden baska bisey bilmezler.avrupa destek vermese yunan coktan bizim topragimiz olurdu..denize bu sefer dökerdik geçmişteki koftiden denize dokme olayi gibi degil yani
    Cevapla
  • Yakut 3 yıl önce Şikayet Et
    Onun bunun deynegine bindiniz izmiri işgal edip, bu Millete yunan mezalimini yaşattınız. Etekli dedeleriniz;Osmanlı tokatini yeyip solugu ege denizinde aldı. Lakin kaşıntıniz anlasılan bitmedi. Yine binin onun bunun degnegine. Birde yahudiyi deneyin ve bir daha bakin Osmanlı tokatiniñ tadını. Bu sefer bir başka olur, demedi demeyin...!
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    şu Yunanistan'da hiç matematik bilen yok mu. Türkiye ile savaş kaça mal olur, sonucu ne olur, hiç hesap etmezler mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR