Trump'tan Uygur Türkleri kararı: Çin'e yaptırım uygulanacak

ABD Başkanı Trump, Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 23:08 GÜNCELLEME 17.06.2020 23:37 DÜNYA
Trump'tan Uygur Türkleri kararı: Çin'e yaptırım uygulanacak
Trump'tan Uygur Türkleri kararı: Çin'e yaptırım uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

 

Trump, yazılı açıklamayla Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki Müslüman azınlığa yönelik insan hakları ihlallerini kınayan ve bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını duyurdu.

Tasarı, Senato'da 15 Mayıs'ta, Temsilciler Meclisi'nde de 27 Mayıs'ta onaylanarak Trump'ın imzasına sunulmuştu. 

 

Tasarıda ABD Başkanı Donald Trump yönetimine, Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıklara uygulanan baskı ve şiddetten sorumlu olan bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanması çağrısı yapılıyor. Söz konusu yaptırımlar arasında, Çinli yetkililerin ABD'deki mal varlıklarının dondurulması ve bu yetkililere vize yasağı getirilmesi de yer alıyor. 

Tasarıda ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığının bölgedeki insan hakları ihlalleri için bir rapor hazırlaması talep ediliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Trump ve Amerika Türkleri ve müslümanları çok seviyor.
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinin tarihi kanlı, dünkü ABD oda cellat. Bunlar sözde insak haklarını savunuyorlar. Allah ikinizide birbirinize düşürsünde o çıbanlı kafalarınızı ezin, insanlık bu şekilde sizden kurtulmuş olur. Sonuçta ikinizde deccalsınız
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz ne yapıyoruz bu konuda? Trump bile görüp uyarıyorken!
    Cevapla
  • MuratHan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gazze’de zülmü destekle ve derinleştir, Çin’de ki, müslümanlara sahip çıkıyormuş görün. Batı ve ikiyüzlülük dediğimiz budur işte.
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yaptırım uygulayacak cesareti gostersek ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR