Trump imzayı attı, ortalık karıştı! Çin tehdit etti: Sonuçlarına katlanacaksınız

ABD Başkanı Donald Trump, Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Bu kararın ardından açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi, onaylanan Uygur tasarısıyla Pekin'e karşı yaptırım uygulaması halinde doğacak sonuçlara katlanmakla tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2020 07:58 GÜNCELLEME 18.06.2020 08:08 DÜNYA
Trump imzayı attı, ortalık karıştı! Çin tehdit etti: Sonuçlarına katlanacaksınız
Trump imzayı attı, ortalık karıştı! Çin tehdit etti: Sonuçlarına katlanacaksınız

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Doğu Türkistan'daki Uygurlara yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onaylamasına sert tepki gösterildi.

 

"DOĞACAK TÜM SONUÇLARINA ABD KATLANACAK"

Doğu Türkistan'ın Çin'in iç meselesi olduğu ve dış müdaheleye izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, ''ABD’ye bir kez daha hatalarını acil olarak düzeltme ve Çin iç meselelerine müdahale amacı taşıyan ilgili tasarıdan vazgeçmesi çağrısı yapıyoruz. Aksi halde Çin buna kararlı bir şekilde direnecektir ve bu durumdan doğacak tüm sonuçlara ABD katlanmakla yükümlüdür" ifadeleri kullanıldı.

 

ÇİN'DEN "İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE" SAVUNMASI

Açıklamada ayrıca, söz konusu tasarıyla Çin'in Sincan politikasına ''kötü niyetle saldırı'' yapıldığı belirtilerek, Çin'in içişlerine büyük ölçüde müdahalenin yanı sıra uluslararası hukuk ve uluslararası ilişkilerin temel normlarının da bariz bir şekilde çiğnendiği savunuldu.

Trump'tan Uygur Türkleri kararı: Çin'e yaptırım uygulanacak

TRUMP İMZAYI ATTI

Trump, dün, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslüman azınlığa yönelik insan hakları ihlallerini kınayan ve bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını duyurdu.

Tasarı, Senato'da 15 Mayıs'ta, Temsilciler Meclisi'nde de 27 Mayıs'ta onaylanarak Trump'ın imzasına sunulmuştu. 

ÇİNLİ YETKİLİLERE YAPTIRIMLAR

Tasarıda ABD Başkanı Donald Trump yönetimine, Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıklara uygulanan baskı ve şiddetten sorumlu olan bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanması çağrısı yapılıyor. Söz konusu yaptırımlar arasında, Çinli yetkililerin ABD'deki mal varlıklarının dondurulması ve bu yetkililere vize yasağı getirilmesi de yer alıyor. 

Tasarıda ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığının bölgedeki insan hakları ihlalleri için bir rapor hazırlaması talep ediliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • Isbnn 3 yıl önce Şikayet Et
    Israil çin bir tarafta.... abd-türkiye diğer tarafta.. yeni dünya geliyor sıkı durun.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin-Türkiye vs Itrail-Abd
    Cevapla
  • Alipaşalı S 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türklerinin, Çine ambargoyla, yaptırımlarla ilk bizim haklarını korumamız müdahale etmemiz gerekirdi. Trump ne türkleri sevdiği için ne de bizim yöneticilerin etkisiyle değil, ticari liderlik yarışı ve kordonanın abd de yarattığı sıkıntılar sebebiyle çine kin kusmak için zaten bahane arıyor olması dan dolayıdır. ve sırada Uygur türkleri vardı. Yine de iyi oldu. Tüm dünya olayın vehametini öğrenir enazından
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey cin sen kimsin ki dünyayi tehdit ediyon savas sa savas
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu aklı trumpa başkanımız vermiştir. Büyük adamsın vesselam
    Cevapla
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel analiz, saskinlikla okudum yazini, baskandan Neden ses cikmadiginida aciklamis oldun, Ey Benim ülkemin Karacahilleri
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Burda Trump’a ve ABD’ye karşı olanlar var evet doğruda ama Çin’i büyüten bu yahudiler Çin’i yeni ABD yapacaklar. Çin ABD’nin yerini aldığında daha mı iyi olacak ? Çin ABD’yi geçerse bizlere ABD’yi mumla aratır. Bunların ne kadar cani olduklarını anlatmaya gerek yok herhalde ? Çin’in İpek yolu projeside yahudi güdümlü tüm dünyayı kendilerine bağımlı edecekler, her yere Çinli mağazalar açacaklar. Abdullah Çiftçi ve Ebubekir Sofuoğlu’nu dinlemenizi tavsiye ederim. Sadece ticaretle kalmayıp nüfus da dağıtıyorlar. Son zamanlarda bir sürü Tacikistanlı ve Afrikalı kadınlar Çinlilerle evlenmişler. Çin ülkemizde 10 milyon Çinli nüfusa ulaşmak istiyor. O yüzden bu konuda Trump’a hak veriyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR