Libya'da sıcak dakikalar! Sisi'nin tehdidi sonrası kritik görüşme!

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland ve ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM) Orgeneral Stephen Townsend ile ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir araya geldi. Kritik görüşmeden ilk görüntüler, Libya Başbakanlık Ofisi'nden paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 19:25 GÜNCELLEME 22.06.2020 19:25 DÜNYA
Libya'da sıcak dakikalar! Sisi'nin tehdidi sonrası kritik görüşme!
Libya'da sıcak dakikalar! Sisi'nin tehdidi sonrası kritik görüşme!

Libya'nın doğusundaki gayri meşru silahlı lideri Halife Hafter için Libya'ya gizlice getirilen Rus jetlerini deşifre eden ABD Afrika Kuvvetleri  (AFRICOM) Komutanı Stephen Townsend, Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Serrac ile görüştü.

KRİTİK GÖRÜŞMEDEN İLK KARELER

ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM), Stephen Townsend ve beraberindeki heyet, Libya'nın Zuwara kentinde Libya Devlet Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü.

Libya Başbakanlık sitesinden kritik görüşmeye ilişkin ilk görüntüler basına servis edildi. Townsend ileLibya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı El Serrac'ın önce başbaşa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildiği kaydedildi. Kritik ziyaretin, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" şeklindeki açıklamalarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac (ortada), ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland (sol 5) ve ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM) Orgeneral Stephen Townsend (sol 4) ile ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir araya geldi.

 

 

İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

Açıklamada, “Toplantıda Libya’da yaşanan askeri alan ve güvenlik konularındaki son gelişmeler ve Amerika'nın Libya'da istikrarı sağlama çabaları gözden geçirildi. Ayrıca Libya Devleti ile ABD arasındaki stratejik iş birliği çerçevesinde ortak koordinasyon ile terörizmle mücadelede AFRICOM’la iş birliği konusu tartışıldı.” ifadelerine yer verildi.

Toplantıya Serrac'ın İçişleri Bakanı Fethi Başağa ve Libya Ordusu Batı Harekat Dairesi Komutanı Usame Cuveyli’nin yanı sıra diğer üst düzey komutanların katıldığı belirtildi.

SİSİ'NİN AÇIKLAMALARI ELE ALINDI

 

 

Görüşmelerde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin geçen cumartesi günü yaptığı açıklamalar ve Libyalı yöneticilerin sert tepkileri ile yansımalarının ele alındığı değerlendiriliyor.

LİBYA HAREKETE GEÇTİ

Libya hükümetinin Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac ile Beytülmal, Sirte ve Cufra'da yürütülen askeri operasyonlar ile sivillerin korunması için alınan tedbirleri konuştu.

Görüşmede, Beytülmal'ın, Serrac'a operasyonların seyri ve diğer askeri bölgelerle kurulan koordinasyon mekanizmaları hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Söz konusu görüşmenin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Libya'ya yönelik askeri müdahale tehdidi içeren açıklamalarının ardından gerçekleşmesi dikkati çekti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Libya sınırı yakınlarındaki Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti.

Libya'daki kabileleri ve aşiretleri eğitip silahlandıracaklarını belirten Sisi, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti.

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Kılıçarslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tavşan kaç, tazı tut! ABD bu işte. Orada dahada etkin olunmalı. Türkiye ABD yi de o bölgeden çıkarmalı. Yılanın başı en başından ABD'dir..
    Cevapla
  • Mustafa aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru diyorsun.simdilik maşa larını kullanıyorlar.misir.sudi arabistan.bae.ama korkunun ecele faydası yok.sisi kendisine sıra geleceğini biliyor
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Libya hükümeti Türkiyenin onayı olmadan hiçbir gizli anlaşmaya imza atamaz.
    Cevapla
  • Abdullah Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD kadar iki yüzlü bir Devlet yok Libya Türkiye sayesinde refaha kavuşmaya başlayınca abd Libya madenlerinden pay alabilmek için mevcut hükumete yanaşıyor. Hem ortalığı karıştırıyor hemde ben olmasam birbiriniz yersiniz diyor. tam bir şeytan oyunu oynuyor.
    Cevapla
  • eci 3 yıl önce Şikayet Et
    tiyatroya bakarmısın..hatta komedi dükkanı..abd nin köpeği mason uşağı sisinin tehdit ettiği libyayı savunma gönüllüsü abd...küçükken yapardık iki karınca tutup birbiriyle dövüştürmek onun gibi birşey bu..
    Cevapla
  • Yerli 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin haberi olmadan Sisi ituvalete bile gidemez,Firavunun bu açıklaması Libyayı ABD nin kucağına atma taktiği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR