Komutanları yanına alan Sisi'den Mısır Ordusuna korkunç talimat

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır Ordusuna ülke içinde ve ülke dışında yapılması muhtemel operasyonlar için hazır olması çağrısında bulundu. Sisi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Libya'da Sirte kentinin kırmızı çizgileri olduğunu ve bu kente yönelik bir saldırı olması durumunda askeri müdahalede bulunabileceklerini söylemişti. Meşru Trablus hükümeti ise Kahire'den gelen açıklamalara tepki gösteriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 14:21 GÜNCELLEME 23.06.2020 09:05 DÜNYA
Komutanları yanına alan Sisi'den Mısır Ordusuna korkunç talimat
Komutanları yanına alan Sisi'den Mısır Ordusuna korkunç talimat

Libya'da Türkiye'nin desteklediği ülkenin batısına hakim ve BM nezdinde tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ile ülkenin doğusunu darbeyle ele geçiren Halife Hafter'a bağlı sözde Libya Ulusal Ordusu (LNA) yıllardır savaşıyor. Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ise LNA'yı destekleyen ülkeler arasında bulunuyor.

 

Libya Ordusundan Sisi'ye cevap: Bir kulağımızdan girip öbüründen çıktı

ORDUYA "HAZIR OLUN" TALİMATI

Habertürk'ün Reuters'tan aktardığı habere göre; Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi orduya ülke çıkarlarını korumak için yurtiçinde ve yurtdışında operasyon gerçekleştirmeye hazır olması çağrısında bulundu. Mısır'ın batıdaki komşusu Libya ile 1200 km'lik sınırı bulunuyor. Sisi, ülkenin batısındaki askeri bölgedeki Mısır Hava Kuvvetleri birliklerini ziyaret etti. Sisi, pilotlara ve özel kuvvetler personeline yaptığı konuşmada "Burada, sınırlarımızın içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun" dedi.

Sisi orduya seslendi.

 

"DİREK MÜDAHALE HAKKIMIZ MEŞRUİYET KAZANDI"

Sisi, Mısır'ın Libya'ya müdahale etme konusunda hep çekingen olduğunu ancak artık durumun farklı olduğunu söyledi ve ekledi, "Mısır devleti tarafından herhangi direkt bir müdahale artık uluslararası meşruiyet kazanmıştır." Sisi Mısır ordusunun "bölgedeki en güçlü ordulardan biri" olduğunu ifade etti.

"BU ORDU KİMSEYİ TEHDİT ETMİYOR"

Sisi, "Bu aklı başında bir ordu; öyle bir ordu ki sadece koruyor, kimseyi tehdit etmiyor... Bu bizim asla değiştirmeyeceğimiz stratejimiz, düşüncemiz ve prensibimiz" dedi.

ATEŞKES ÇAĞRISI

Bu ayın başında Mısır ülkede seçilmiş bir liderlik konseyi kurulması girişiminin bir parçası olarak Libya'da tarafları ateşkese çağırmıştı.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • oraloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: iki müslüman ülkenin birbiriyle savaşması haramdır. olmaz.......benden söylemesi.......... iran ile ırakta savaşmıştı. o zamanlarda söyledim.savaş yapmayın.tasavuf müşahade yakin ehli
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi için yolun sonu görünüyor. Mısır beşe altıya bölünecek. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker.
    Cevapla
  • Hormonlu delikanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ordusu ancak silahsız kendi halkına gücü yeten hormonlu bir yapı. Hani gücü kadına, çocuğa yeten delikanlı olduğunu zanneden hormonlu delikanlılardan..Bakalım Libya’da erkeklerle karşılaşınca ne yapacaklar?.
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Altıgün savaşlarında gördük mısır ordusunun kabiliyetini
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ordusu tüccar. Mısır ekonomisi komutanların elinde. Sakın şaşırmayın gerçek bu. Savaş demek komutanların para ticaret kaybı demektir. Halbuki savaşta sadece şehit olmayı bilen kazanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR