Libyalılardan Sisi'ye Türk bayrağıyla cevap: Türk halkına ve hükümetine teşekkür ediyoruz

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'yi protesto eden göstericiler Libya ve Türk bayrakları taşıdı. Trabluslu hemşire Leyla Aşur, "Türk halkına ve hükümetine, Libya'nın güvenlik ve istikrarında yanımızda durduğu için teşekkür ediyorum. Sisi'nin sözleri bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 10:57 GÜNCELLEME 22.06.2020 11:10 DÜNYA
Libyalılardan Sisi'ye Türk bayrağıyla cevap: Türk halkına ve hükümetine teşekkür ediyoruz
Libyalılardan Sisi'ye Türk bayrağıyla cevap: Türk halkına ve hükümetine teşekkür ediyoruz

Libyalılar, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Libya'ya askeri müdahale tehdidinde bulunmasını Libya ve Türk bayrakları taşıyarak protesto etti.

 

Başkenti Trablus'un merkezindeki Şehitler Meydanı'nda toplanan göstericiler, Libya ve Türk bayrakları ile üzerine çarpı işareti çizilmiş Sisi fotoğrafları taşıdı.

Trabluslular, "Ey Sisi, ey Sisi, sana savaş esiri (Hafter) kaldı", "Ey Allah'ım, Hafter ve beraberindekileri devir" şeklinde ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ve Sisi aleyhinde sloganlar attı.

 

BİZ BARIŞ TOPRAĞIYIZ

Protestoculardan 56 yaşındaki Salah Muhammed, Hafter milislerine karşı son dönemde elde ettiği başarılardan ötürü Libya ordusunu kutlayarak, Trablus'taki çok sayıda Mısırlının Libyalılarla aynı çatı altında kardeşçe yaşadığını ve Libyalıların Mısırlılara yönelik bir nefreti bulunmadığını vurguladı. Muhammed, "Bizler barış toprağıyız. Bizler barışı severiz. Eğer ki savaş isterseniz biz hazırız. Bizler savaş isteklisi değiliz. Ancak gerekirse hakkımızı savunuruz ve Allah'ın izniyle de galip geliriz" diye konuştu.

"O BİZİ TEMSİL EDEMEZ"

Trabluslu 41 yaşındaki hemşire Leyla Ahmed Aşur da "Mısır halkı ile kardeş ve komşu olduklarını, onlarla karşı karşıya gelmeyeceklerini, ancak Sisi yönetiminin saldırılarına ise karşı koyacaklarını" kaydetti. Türkiye'ye desteklerinden ötürü teşekkür eden Aşur, şöyle konuştu: "Her şeyden önce, Müslüman Türk halkına ve hükümetine, Libya'nın güvenlik ve istikrarında yanımızda durduğu için teşekkür ediyorum. Sayın Erdoğan'ın bize olan desteğini devam ettirmesini umuyoruz, çünkü hala istikrarı sağlamaya ihtiyacımız var. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin bahsettiklerine gelince, o bizi temsil edemez ve onun sözleri bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Biz topraklarımızdayız ve olmaya devam edeceğiz. Burası bizim toprağımız, bizim mirasımızdır. Biz burada olduğumuz müddetçe hiçbir güç bize karşı koyamaz."

SİSİ'NİN TEHDİTLERİ

Cunta lideri Abdulfettah es-Sisi, dün Libya sınırı yakınlarındaki Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti. Libya'daki kabileleri ve aşiretleri eğitip silahlandıracaklarını belirten Sisi, Mısırlı askerlere, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun" diye konuşmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Koblenz 11 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm libya halkına Türk bayrakları dağıtılsın ve her yere bayrak asın. Piskolojik bir yenilgi ile Savaş ı kazanırsınız
    Cevapla
  • Coskun 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır Halkını Türk Milleti sever. Mısır Halkı da Türk Milletini sever. Bütün mesele darbeci sisi.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dizimizin pisimisin nesin sen Osmanlı tokadı yememissin ayağını denk al
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR