Çin ve BAE'den aşı anlaşması! Çin, koronavirüs aşısının ilk fotoğraflarını da yayınladı

Dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölü sayısı 480 bini geçerken, salgının ortaya çıktığı Çin'den 2'inci aşamaya geçildiği aşının ilk fotoğrafları servis edildi. Öte yandan Çin devletine bağlı CNBG, BAE merkezli yapay zeka ve bulut depolama şirketi G42 ile birlikte başka bir aşı üzerinde çalıştığını duyurdu. 3. aşamaya geçilen bu aşı, BAE'de insanlar üzerinde denenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2020 12:53 GÜNCELLEME 24.06.2020 16:08 DÜNYA
Çin ve BAE'den aşı anlaşması! Çin, koronavirüs aşısının ilk fotoğraflarını da yayınladı
Çin ve BAE'den aşı anlaşması! Çin, koronavirüs aşısının ilk fotoğraflarını da yayınladı

Çin Tıbbi Bilimler Akademisi (IMBCAMS) Tıbbi Biyoloji Enstitüsü yeni tip koronavirüse (Kovid-19) geliştirdikleri aşının insan deneylerinde ikinci aşamaya geçildiğini duyurmasının ardından aşılara ait fotoğrafları da basına servis etti.

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) duyurduğuna göre küresel çapta 135 aşı geliştiriliyor. Söz konusu aşılardan 6’sı Çin'de olmak üzere 8’i insanlar üzerinde deneniyor.

 

DENEMELER 3 AŞAMADA YAPILIYOR

Üç aşamada yapılan klinik denemelerde, ilk aşamada, az sayıdaki gönüllü sağlıklı denek üzerinde aşının güvenli olup olmadığı ve olası yan etkileri araştırılıyor. İkinci aşamada güvenilirliği doğrulanan aşının etkinliği 100’den fazla denek üzerinde test ediliyor.

ÇİN’DEN BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ HAMLESİ

Öte yandan Çin devletine bağlı CNBG isimli şirket, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Şirketin sosyal medyadaki resmi hesabından yapılan açıklamada CNBG, BAE'den aşının insan üzerinde denenmesinde son aşamaya gelindiğinin altını çizdi.

Pekin merkezli şirket üçüncü faza geçtiklerini açıklarken, Abu Dabi merkezli yapay zeka ve bulut depolama şirketi G42 ile birlikte çalıştıklarını duyurdu. Şirket, henüz aşının ne zaman piyasaya sürüleceğine dair bir açıklama yapmadı.

KAYNAK : Haber7, DHA
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • İsmailC* 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinlileri görüyonmu şımarık zengin arap emirliklerini kıskaca almış aşı uygulamasını yüksek fiyata gagalayacak kerizi bulmuş.Müsluman akıllı olmalı bu Arap emirliklerine Rabbim Akıl fikir ihsan eylesin.
    Cevapla
  • memo-se 3 yıl önce Şikayet Et
    BEA az kaldı Türkün Tokadını yiyeceksiniz ya Devlet başa ya Kuzgun leşe
    Cevapla
  • bekir cizmeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Cinde karinca surusu gibi cok kalabalik sayida insan varken neden BAE nin bir avuc insani uzerinde deneniyor?BAE nin insanlari ucuz mu?Yoksa BAE yine garip afrikalilari mi kullanacak?
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    BEA az kaldı Türkün Tokadını yiyeceksiniz ya Devlet başa ya Kuzgun leşe
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı asla yaptırmayın.Ancak milli aşı çıkarsa ancak yaparız.Gavura asla güven olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR