Libya Ordusu: Sonları ölüm, hapis ya da çöle sürgün

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in başarısız olmasının ardından müttefiki olan uluslararası ve bölgesel güçlerin desteklediği paralı askerlerle savaştıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2020 08:05 GÜNCELLEME 29.06.2020 08:05 DÜNYA
Libya Ordusu: Sonları ölüm, hapis ya da çöle sürgün
Libya Ordusu: Sonları ölüm, hapis ya da çöle sürgün

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "Libya'daki darbecilerin ve isyancıların destekçileri, yerli temsilcileri (Hafter) yenilgiye uğrayınca maskelerini çıkarıp bozgunculuk ve yıkımı yönetmek üzere devreye girdi" paylaşımında bulundu.

 

Artık "yerli darbecinin milisleriyle" savaşmadıklarını belirten Kununu, "Bugün Libya'da uluslararası ve bölgesel güçlerin desteklediği paralı askerlerle savaşıyoruz. İşbirlikçilerine gelince o artık başarısızlığının ardından bir şey yapabilecek durumda değil" ifadesini kullandı.

Muhammed Kununu

"SONLARI ÖLÜM, HAPİS YA DA ÇÖLE SÜRGÜN"

Paralı askerlerin, Sirte kentini işgal ettiğini ve Libya'nın diğer kentlerini tehdit ettiğini belirten Kununu, sonlarının "ölüm, hapis ya da çöle sürgün" olacağını vurguladı. Kununu ayrıca "darbecilerin ve isyancıların kendi saflarında savaşan suçluları yerel ve uluslararası mahkemelere teslim etmekten başka çarelerinin olmadığını" kaydetti.

Ordu Sözcüsü Kununu dün yaptığı açıklamada, Sirte ve El-Cufra kentlerinin, Rus paralı askerlerinden temizlenmesinin zorunluluk haline geldiğini belirtmişti. Kununu, ismini vermediği Arap ve yabancı ülkeleri, söz konusu paralı askerleri desteklemekle ve bulundukları mekanları "kırmızı çizgi" olarak niteleyerek onları korumakla suçlamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter'in işinin bitmesine çok az kaldı. Daha dün haritaya baktım bizim Libya ordusu ( bizimkiler sayesinde ) bayağı ilerlemiş Allah kolaylık versin çünkü haklı olan taraf bunlar ve iki ülkeninde çıkarları var. Libya'da durum şu an için hem bizim için hem Libya için hem de Dünya için iyiye gidiyor ve umarız öyle de devam eder. VE EDECEKTİRDE ! Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etin... EVDEKAL alalım ve maskesiz çıkmayalım. Çok mu zor lan !?
    Cevapla
  • Aylin 3 yıl önce Şikayet Et
    Erhan saçmalamışsın,sanki tekrar işgal etmişiz gibi.. Ustelik işgal için orda değil askerimiz...iki ülkenin çıkarları doğrultusunda bir iş birliği diyebiliz...
    Cevapla
  • Mecnun 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya bizim topragimiz mı
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Libya bizim toprağımız yakın bir zamanda lozanda masa üzerinde kaybettiğimiz toprağımız
    Cevapla
  • M.Türk adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapın edin, o toprakları Allah için, hürriyet için, adalet için geri kazanın. Biz Allahın kılıcı Türkler Yanınızdayız... Tıpkı kudüs gibi, bosna gibi, afrika gibi, suriye gibi, Dünyada 1 Türk bile kalsa Mazlumun Göz yaşı için Kan Dökeriz.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek dost biziz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR