Türkiye'nin Ayasofya kararı Rum lideri şoke etti! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden rahatsız oldu. Rum lider, bu durumun uygar dünya ile sorunlara neden olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2020 17:50 GÜNCELLEME 11.07.2020 18:09 DÜNYA
Türkiye'nin Ayasofya kararı Rum lideri şoke etti! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama
Türkiye'nin Ayasofya kararı Rum lideri şoke etti! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay'ın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.

 

Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden rahatsız olanlar arasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi de var. Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ayasofya'nın fotoğrafına yer verdi.

"UYGAR BİR DÜNYA İÇİN YENİ SORUN"

 

Durumdan memnun olmayan Anastasiadis, cami kararının uygar dünya için sorun oluşturduğunu savundu. Rum lider, şöyle dedi: "Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi, uygar dünya ile onu temsil eden uluslararası kuruluşlar için yeni bir sorun daha ortaya çıkarmaktadır."

"DÜNYA MİRASINA SAYGISIZLIK"

Açıklamasında tepki çeken sözler sarfeden Nikos Anastasiadis, "Hristiyanların tamamı için duygusal bakımdan özel değeri olan bir dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

RUM KESİMİ'NİN AYASOFYA RAHATSIZLIĞI

Ankara'nın uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğini savunan Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristosulidis de "Türkiye'nin Ayasofya konusundaki davranışlarını kınıyoruz. Türkiye'yi uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırıyoruz" diye konuşmuştu.

YORUMLAR 140 TÜMÜ
  • Merhaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen dur daha kubrısın tamamını alacagız. Allahın izniyle.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duyun türkiye ile yikmadik ahir yapmadik cami yaptik orasi türkiye topraklari size laf düsmez türkiye ile oyun oynanmaz terörle vurulmaz türkü kendine düsman etmekten vaz gec 1 dünya savasinin acisi dinmedi bir dahaki savasta sizin yaptiklarinizin misliyle daha vahsi ce karsilik verecez öyle denize atlayip bogulmak yok katliamcilara tecavüzcü lere verecemiz cevap tarihe yazilacak sekilde olacak bir dahada türklere düsman olamayacaksiniz seninde vahsi vatandasin türk bayragini yakarken türkler bir tane bayrak yakmadi yunana saygidan ama hak etmiyosunuz barbarsiniz
    Cevapla
  • Ebru 3 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyin bizi bir dağ gibi tepenize çökeceğiz, büyük Önder Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, zulüm son bulacak
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığınız zulümler fitil fitil burnunuzdan gelecektir.zira Allah cc en büyük hesap sorucudur.
    Cevapla
  • Aras 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygar mi? Uygarlıktan bahsedenler, Mescidi Aksa mı verin, Kurtuba camimi verin . Kiliselere, barlara dönusturdugunuz camilerimi geri verin de ondan sonra uygarlıktan bahsedin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR