Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerginlikle ilgili taraflara itidal ve ateşkes çağrısı yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 13:36 GÜNCELLEME 13.07.2020 14:49 DÜNYA
Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı
Rusya'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "12 Temmuz’da Ermenistan-Azerbaycan sınırında tırmanan gerginlikten dolayı ciddi endişe duyuyoruz. Ulaşan bilgilere göre, çatışmalar sürüyor. Topçu mermileri kullanılıyor. Ölü ve yaralılar var. Ölenlerin yakınları ve ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Bölgenin güvenliğini tehdit eden gerginliğin daha fazla tırmanmasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, "Tarafları itidalli olmaya ve ateşkes rejimine sıkı şekilde riayet etmeye çağırıyoruz. Rusya Dışişleri Bakanlığı, durumun istikrara kavuşturulması için gerekli desteği sunmaya hazır" ifadelerine de yer verildi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Boran bileme 3 yıl önce Şikayet Et
    8 ayda 120 bıçağı teslim edemediniz. Yazık diyorum sadece
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan işgal ettiği karabağ'dan ya paşa paşa çekilir ya da azeri kardeşlerimiz gider onları ordan çıkartır...
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya uyarıyor yoksa olacaklardan biz sorumlu değiliz diyor. Türkiye el atarsa azarbeycan ile birleşir diyor.
    Cevapla
  • niye yok bizde 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu köşeli yerin derinliklerindeki üsse bak bir de bizim toz gibi dağılan beton sığınaklara sözde askeri binalara. TOKİ gibi İnşaatçı değil tüzel kazma makinesi lazım her birliğe. Giriş orada ama ana mekanlar nerde bilmek bilsen de derinde olduğundan ulaşmak imkansız e ne mi olacak bir taraf savaşı kaybedecek öteki kazanacak. yerin en az 50 metre altında ve çok girişli ve girişlerden uzak olmalı tüm askeri tesis fabrika ve üsler. Kalekol falan yeterli değil Derin olmazsa Rus termobarik bomba ve uçaklarından koruyamaz.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gebertin kafirleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR