Türkiye'den Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına sert tepki

Dışişleri Bakanlığından, Ermenistan'ın, Azerbaycan’a yönelik saldırısına tepki gösterilerek, "Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 01:20 GÜNCELLEME 13.07.2020 02:02 GÜNCEL
Türkiye'den Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına sert tepki
Türkiye'den Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına sert tepki

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan’ın saldırgan milliyetçilik anlayışının yeni bir tezahürü olan bu eylemin Azerbaycan tarafından püskürtülmüş olmasının, saldırganlığın karşılıksız bırakılmayacağının somut bir göstergesi olduğu vurgulandı.

 

''BU TEŞEBBÜSLER SONUÇSUZ KALMAYA MAHKUMDUR''

Açıklamada, Ermenistan’ın uluslararası toplumun dikkatini Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresinde yıllardır sürdürdüğü hukuk dışı işgalden başka yerlere çekmek ve ihtilafa yeni boyutlar kazandırarak siyasi çözümün önünü tıkamak için başvurduğu bu teşebbüslerin sonuçsuz kalmaya mahkum olduğuna dikkat çekildi.

 

AZERBAYCAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ermeni tarafının bu tür tehlikeli taktiklerden vazgeçmesi, aklıselim davranması ve hukukun yolunu seçmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, kendi kapasitesini aşan emeller uğrunda maceraperestliğe soyunmanın, Ermenistan’ın muhakeme zaafını ortaya koyduğu ve bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeli oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, Ermenistan’ın saldırganlığını örtme çabasının uluslararası camia tarafından da hiçbir şekilde kabul görmemesinin temenni edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum kabul edilir değil. Her saldrırıda 3-5 Azerbaycanlı kardeşimiz şehit oluyor . Karşılığı verilemiyor. Ermenistan en büyük desteği Rusyadan alıyor . Ancak Rus savunma sistemi Panstirler bizim SİHA lar tarafından dejenere edildiler . Kullanacakları bir çok silahtan ileri teknolojimiz var. Azaebaycan niçin bizden bunları satın alıp savunmasını güçlendirmiyor. 4 Şehidimize karşı onlardan en az 10 can almamız gerekirdi. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Artıştan bir hata yaparda azerbaycana savas falan acarda önce karabağı alırız sonrada ermenileri indiriz bunlar ınsanlikdan nasibini almamış haysiyetsizler her daim kardeşlerimizin yanindayiz
    Cevapla
  • Debbel 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadıgım her saldırıda Azerbaycan askeri ölüyor bu nasıl bir askeriye böyle
    Cevapla
  • Atalay Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanli kardeslerimiz bizdenbayraktar siha alip tek tek indirsin ermenileri,rus pantsirleri libyada suriyede gömdük,neden hala bizden bu sihalari almazlar sasiyorum.Topla filan olmaz,kafalarindan cehennemi yasatacvaksin katil soykirimci ermenilere
    Cevapla
  • Türkiye Azerbeycan 3 yıl önce Şikayet Et
    fırsat veriyor ermenistan. şu karabağı bir temizleyip geri alalım Türk dünyası ile yollarımız birleşsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR