AB, Polonya'nın 'LGBT'siz belediyelerine hibe yardımlarını kesti

Avrupa Birliği, LGBT topluluğuna karşı tutumları nedeniyle Polonya'da altı şehre eşleştirme programı kapsamında verilmesi planlanan hibeleri kesti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 10:05 GÜNCELLEME 30.07.2020 10:05 DÜNYA
AB, Polonya'nın 'LGBT'siz belediyelerine hibe yardımlarını kesti
AB, Polonya'nın 'LGBT'siz belediyelerine hibe yardımlarını kesti

Polonya, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından eşcinsellere karşı aldığı tavır nedeniyle Avrupa Birliği tarafından baskılanıyor, mobinge maruz bırakılıyor. AB, Polonya'nın 'LGBT'siz belediyelerine hibe yardımlarını kesti.

 

"REDDEDİLDİ"

Avrupa Eşitlik Komiseri Helena Dalli tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımda "Avrupa Birliği'nin temel hak ve değerlerine üye ülkeler ve kamu yetkilileri tarafından saygı duyulmalıdır. Bu nedenle 6 şehrin kardeş şehir başvuruları, Leh yetkililerin 'LGBTİ serbest bölgeleri' veya 'aile hakları' gibi kararlar almalarından dolayı reddedildi" denildi.

AFP Haber Ajansı'na konuşan bir Komisyon sözcüsü de cinsiyet, etnik köken, din veya inanç, engellilik, yaş veya cinsel tercih temelinde herhangi bir ayrımcılık olmaksızın tüm Avrupa vatandaşları için hibe programlarının erişilebilir olması gerektiğini söyledi. Bu şehirlerin başvurularının ise "eşit erişim ve ayrımcılık yapmama" hedefleri ile uyumlu olmaması gerekçesi ile "reddedildiğinin" altını çizdi.

 

AB'NİN HİBE PROGRAMI

AB yerel yönetimleri arasında kardeş şehir ilişkilerini ve yerel yönetimlerin AB bütünleşme sürecindeki rollerini güçlendirmeyi amaçlayan projeler kapsamında şehirler ve belediyeler kardeş şehir olma başvurusunda bulunabiliyor ve böylece 5 ila 25 bin euro değerinde bir mali yardımdan faydalanıyor.

Şu ana kadar aralarında 8 Leh şehrinin bulunduğu toplam 127 kent bu projeye seçildi ve 2,3 milyon euroluk mali yardımdan faydalandı.

Avrupa Parlamentosu Polonya'yı kınarken ve AB fonlarının kullanımının daha yakından takip edilmesini istedi.

KAYNAK : euronews
YORUMLAR 5
  • edep 3 yıl önce Şikayet Et
    Polonya yı canı gönülden tebrik ediyorum.Ahlaksızlığa dur dediği için.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır girmeye çalıştığımız AB (Ahlaksızlar Birliği)'nin durumu. Bu güruhla bırakın aynı birlik altında olmayı, aynı cümlede bile zikredilmek gerçek bir Müslüman için büyük bir zuldür.
    Cevapla
  • iso 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum kardeşim
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum. Bir polonya kadar olamadık. Bağıra bağıra bu sapkınlığı rededemedik.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab canı çıksın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR