İran, Beyrut'ta sahra hastanesi kuracak

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamada yaralananların tedavisi için Beyrut'ta sahra hastanesi kuracaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 17:01 GÜNCELLEME 05.08.2020 17:01 DÜNYA
İran, Beyrut'ta sahra hastanesi kuracak
İran, Beyrut'ta sahra hastanesi kuracak

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Lübnanlı mevkidaşı Şerbel Vehbe ile telefonda görüştüğünü aktardı.

 

İRAN HASTANE YAPACAK

Beyrut'ta meydana gelen patlamanın yaralarını sarmak için her türlü acil yardıma hazır olduklarını belirten Zarif, "Lübnan Dışişleri Bakanı Vehbe ile görüşmede İran'ın Lübnan halkı ile olan güçlü ve kararlı dayanışmasını tekrar vurguladık." ifadelerini kullandı.

Zarif, patlamada zarar görenler için tıbbi malzeme yardımı göndereceklerini ve Beyrut'ta sahra hastanesi kuracaklarını kaydetti.

 

İran Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise doktorlar ve sahra hastanesi uzmanları dahil 22 sağlık personelinin Lübnan'a gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, 9 ton gıda ve tıbbi yardım malzemesinin de uçaklarla Lübnan'a ulaştırılacağı aktarıldı.

Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamada en az 100 kişi öldü, 4 binden fazla kişi yaralandı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için arama çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • 3456 3 yıl önce Şikayet Et
    allah lübnandaki şehitlere yardım etsin amin allah lübnandaki yaralılara yardım etsin hayırlı şifa versin amin rabbim kahhar ismi hürmetine israili kahroperişan etsin amin bölgenin esas yılanı çıyanı israildir bölgeye girdi gireli ne bölgede ne dünyada güvenlik gelecek kalmamıştır allahın laneti israilin üzerine olsun allah israili yerle bir etsin bildiği gibi yapsın amin
    Cevapla
  • 45678 3 yıl önce Şikayet Et
    allah kardeş lübnana yardım etsin amin rus işadamına uluslararası ceza mahkemelerinde tazminat davası açılmalıdır veya bu durum israili koruma adına bir rus işadamına iftirada atılmış olabilir allahın kahhar ismi lanet israilin ajanları ve abd ajanları üzerine olsun amin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR