Dışişler Bakanlığı'ndan Lübnan'a yardım hamlesi

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da meydana gelen patlama sonrasında yardım için harekete geçileceklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 17:05 GÜNCELLEME 05.08.2020 17:37 DÜNYA
Dışişler Bakanlığı'ndan Lübnan'a yardım hamlesi
Dışişler Bakanlığı'ndan Lübnan'a yardım hamlesi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da dün yaşanan patlamanın ardından Türkiye'nin Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar başlattığını bildirdi.

 

 

Aksoy, Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından Türkiye'nin Lübnan'a yapacağı yardımlara ilişkin soruya yazılı yanıt verdi. 

HAREKETE GEÇİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmaların başladığını vurgulayan Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir.

Bu zor günleri, dayanışma ve iş birliği içinde bir an evvel atlatması temennisiyle dost ve kardeş Lübnan’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Aşağılayan adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter ki içinde beton bina olsun..
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    geçtiğimiz aylarda ermeni spiker söylediği sözler yüzünden pek çok lübnanlı ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülldü. Diriliş ertuğrul müziğini milli marş yapmak istediler, daha pek çok olay var. yani lübnanda Türkiyeye karşı çok büyük sevgi var. bunu desteklemek, arttırmak için çok büyük fırsat. inşallah Libya gibi, somali gibi, Katar gibi bize destek veren müttefik olurlar. israile sövmek yetmiyor israil, Bae, abd lobilerine karşı iyi bişeyler yapmak gerek.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın bu işleri bunlar nankör millet. Şimdiye kadar Lübnandan ne gördük. Türkiye aleyhine alınan Arap birliği kararına evet oyu veren ülke. Cumhurbaşkanı Osmanlıya dil uzatan ülke. Ermeni diyasporasını tanıyan ülke. Yarısı hrıstiyan ve ermeni, geri yarısı Hizbullah. Ki o hizbullah Suriye zulmüne milis gönderen Hizbullahtır. Bizi seven azınlık Türkmenler var onlarda bu imansızların baskısı altında. Yardım gidecekse bari onlara gitsin.
    Cevapla
  • Eflaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde bağkur pirimlerine zam gelmeseydi
    Cevapla
  • yigido 58 3 yıl önce Şikayet Et
    iste turkiyenin gucu.helal olsun sana reis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR