Yunanistan'da tek gündem: Oruç Reis!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerini yürüttüğü Oruç Reis gemisi, Yunanistan'ın tehdit ve tahriklerine boyun eğmeksizin görevini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Atina tarafında ülkenin en önemli gündem maddesi Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetleri olurken, Yunan gazetelerinin manşetlerini Oruç Reis süslüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2020 13:27 GÜNCELLEME 12.08.2020 13:27 DÜNYA
Yunanistan'da tek gündem: Oruç Reis!
Yunanistan'da tek gündem: Oruç Reis!

Türkiye, aylar önce Doğu Akdeniz'de Libya ile yaptığı MEB anlaşmasıyla kıta sahanlığını resmi olarak belirledi. bu bağlamda bölgedeki sismik araştırma faaliyetleri üzerinde de meşru olarak çalışma yapabilme hakkı elde etti. Bu durum Türkiye'nin nizami araştırma faaliyetlerine onay verse de Yunanistan tarafı Türkiye'nin sahada bulunmasından şikayetçi.

 

 

Her fırsatta özellikle Türkiye'yi Oruç Reis üzerinden tehdit eden Atina yönetimine Türkiye 5 savaş gemilik bir refakatçi ordusuyla cevap verirken, Türkiye'nin verdiği mesajla Yunanistan'ın eli kolu bağlandı.

SÖZDE MEB'İ TÜRKİYE BOZDU

Türkiye'yi bir avuç sınırda hapsetmek için kurnazlık peşinde koşan Yunanistan-GKRY Mısır ile MEB imzalarken; Türkiye bu hukuk dışı anlaşmayı yok sayarak Oruç Reis ile birlikte savaş gemilerini bölgeye, Yunanistan-GKRY'nin sözde MEB'ine sevk etti. 

 

 

5 savaş gemisi ve Oruç Reis ile Doğu Akdeniz'in merkezinde tüm dünyaya mesaj veren Türkiye'nin bu hamlesi Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Türkiye'nin Oruç Reis ile yürüttüğü sismik araştırma faaliyetleri Yunan gazetelerinin manşetlerinde yer aldı. Ülkenin bir numaralı gündemi Oruç Reis, Türkiye ve Doğu Akdeniz oldu.

YUNAN BASININ MANŞETLERİ

Mısır ile imzalanan MEB anlaşması da boşa çıkan Yunanistan'da, Türkiye korkusu manşetlere yansıdı. Ülkenin en önemli gazetelerinde boy boy Oruç Reis ile Türk savaş gemilerinin fotoğrafları yer aldı.

Yunan gazetesi Kathemirini "Ankara kırmızı çizgileri test ediyor" manşetiyle okurlarıyla buluşurken, Ta Nea "Yunanistan alarmda! Türkler çatışmaya hazır" yazdı. Yunanistan'ın en ünlü gazetelerinden biri olan Diplomatika da büyük puntolarla "Yunan kara suları yeni bir Türk işgaliyle yüz yüze" manşetini atarken Atina'nın yaşadığı korku medyanın diline de yansıdı.

Yunan basınında yer alan manşetler şu şekilde:

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • alberto 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana anca 3/1 yunan sen bunu hakettin.
    Cevapla
  • Sivas 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yoktur.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistranin tek sansi Türkiye gibi iyi niyetrli merhametli komsusu olmasi israil gibi olsaydi cokdan yunanistan filistin gibi olurdu
    Cevapla
  • Kahraman KHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı ve Ağustos ayları. Yazılır zafer şarkıları Ne oldu bize böyle Kaldı bir tek hatıraları!
    Cevapla
  • Demirkan Kıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Hatıralar canlanacak Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Yeni Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan özel tekneyi vursun 2 Türk vatandaşını yaralasın biz goygoya devam edelim. Gönder mültecileri ne bekliyorsun kışı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR