Trump, BAE'nin F-35 almak istediğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), F-35 savaş uçağı satın almak istediğini ve bu konuyu incelediklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 02:32 GÜNCELLEME 01.09.2020 10:24 DÜNYA
Trump, BAE'nin F-35 almak istediğini açıkladı
Trump, BAE'nin F-35 almak istediğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), F-35 savaş uçağı satın almak istediğini ve bu konuyu incelediklerini açıkladı.

 

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"UÇAKLARI ALACAK PARALARI VAR"

 

BAE'nin, ABD'den F-35 savaş uçağı satın almak istediğine dair iddiaları yanıtlayan Trump, "BAE'nin kesinlikle bu uçakların parasını ödeyecek parası var. Bu iyi bir şey, çünkü biliyorsunuz birçok kez ülkelerle 10 centlik anlaşmalar yapıyoruz. İstediklerini veriyoruz, sonra paraları olmadığı için ödeme yapamıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Trump, bazı pilotlarla konuştuğunu ve F-35'lerin avantajının hava savunma sistemlerinde görülmemesinin kendileri için bir avantaj olduğunu belirterek, "Konuştuğum pilotlar Tom Cruise'dan daha iyi görünüyordu." dedi. 

"ORTA DOĞU'DAKI BARIŞ KONUSUNDA BÜYÜK BİR AVANTAJ SUNDULAR"

BAE'ye F-35 satışı konusunda Trump, "Onlar (BAE) F-35 satın almak istiyor. Ne olacağını göreceğiz. Bu konuyu inceliyoruz ancak Orta Doğu'daki barış konusunda büyük bir avantaj sundular." diye konuştu. 

Trump, BAE ile İsrail arasında "ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi" için varılan anlaşmaya Suudi Arabistan'ın da dahil olup olmayacağına yönelik bir soruya ise "Birçok ülke hızlı bir şekilde bu anlaşmaya geliyor. Hepsi geldiğinde İran da gelecektir. Orta Doğu'da barış olacak. Bu iyi olacak." yanıtını verdi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : " Eşek DERVİŞ olmaz odun çekmekle tekkeye, deve HACI olmaz gidip gelmekle Mekkeye"...!!!.."İSRAİLLE SAVAŞMAK CAİZ DEĞİLDİR" diye fetva veren SUUDİ'lerden ve BAE gibi sözde Müslüman suratında meymenet olmayan prensinden ne beklenebilir ki başka..İşleri güçleri "ABD ve İsrail değirmenine su taşımak"..Allah Islah etsin...
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Suudi zaten Rol yapıyorlar.Sözde düşmanlık , herşey büyük israil için , Lakin Yeni ŞERİF HÜSEYİN B.A.E lideri Muhammed Bin ZAYED in olduğu kesinleşti.La galibe ilallah
    Cevapla
  • velhasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağız dolusu sövmek istiyorum bu Araplara ama yapamıyorum. Çünkü Alemlere rahmet olan Kainatın Efendisi olan Hz. Muhammed S.A.V. Efendimiz yasaklıyor. Ama Ey nebiler nebisi sen görüyorsun bu olup bitenleri Sen Allah a şikayet et Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpeğin ödülü kemiktir
    Cevapla
  • Nazım 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoban değil bunlar koyun sürüsü. Çobanlığı yapan ise Amerika..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR