Ankara'yı Beyaz Saray'a şikayet etti! Trump'tan Türkiye ve Erdoğan açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile yapacağı görüşme öncesi ABD askerlerinin Irak'tan çekileceğini duyurdu. Trump, ABD-Türkiye ilişkileri hakkında ise, "Türkiye ve Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2020 08:32 GÜNCELLEME 21.08.2020 08:35 DÜNYA
Ankara'yı Beyaz Saray'a şikayet etti! Trump'tan Türkiye ve Erdoğan açıklaması
Ankara'yı Beyaz Saray'a şikayet etti! Trump'tan Türkiye ve Erdoğan açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump ve Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Beyaz Saray'da yapacakları görüşme öncesi gazetecilerin karşısına çıktı.

 

ANKARA'YI ŞİKAYET ETTİ

Kazımi konuşmasında Türkiye ile ilişkilerine değinerek, "Türkiye'den gelen saldırılar kabul edilemez. Öte yandan Irak anayasası, ülkemizin, herhangi bir komşumuza yönelik saldırılar için kullanılmasına izin vermiyor. Türkiye ile durumları iyileştirmek için diyaloğa giriyoruz ve bu sorunları çözmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

 

TRUMP: ERDOĞAN'LA İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ

Bunun üzerine Trump, ABD-Türkiye ilişkileri hakkında, "ABD'nin, özellikle de benim Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var. Erdoğan ile konuşacağız. Türkiye ve Erdoğan ile ilişkilerimiz çok çok iyi" ifadesini kullandı.

"KÜRTLER" DEAŞ'I YENMEMİZE YARDIM ETTİ"

Trump, bir gazetecinin, "Irak'ta Kürtlerin rolünü nasıl görüyorsunuz? Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkiler için önemleri nedir?" şeklindeki bir soruya ise YPG/PKK'yı işaret ederek, "Kürtler bizim DEAŞ'ı yenmemize yardım etti. Onlar ile çok iyi ilişkilerimiz var, onlara çok iyi davrandık" yanıtını verdi.

Ayrıca Suriye'den büyük oranda çıktıklarını ve sadece petrolü korumak için küçük bir kısım asker bıraktıklarını söyleyen Trump, "Kürtler (YPG/PKK) ile petrol üzerine bir çeşit anlaşma geliştireceğiz" dedi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    ırak lavuğu topraklarına müdahale edilmesini istemiyorsan terör kamplarını sen kendi askeri güçlerinle temizle komşu bir devlette temizlemek için gelmesin ülkenin her karışını terör yuvaları parsellemiş sen neyin kafasındasın onları orada barındırma ülkeme zarar vermesin onu yapmazsınız yapmak istesenizde beceremezsiniz eeee o zaman susacaksınız temizlik yapanı seyredecek selama duracaksınız
    Cevapla
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi'ki Irak Başbakanı kertenkele gibi sıkıştığı an kuyruğunu bırakıp kaçmaya çalışıyor sen artık Türkiye cumhuriyeti Devleti nezdinde bir sinek kadar değerin yoktur bunu bilesin Mustafa Kazımi.
    Cevapla
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Irak'ın Başbakanı sen önce namusunu temizle ondan sonra Türkiye'yi ABD'ye şikayet et be ahmak.
    Cevapla
  • TOSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    senun ülken varda varda anayasan varda ulan kendi halkını katlettırdın utanmadan sıkılmadan konuşuyon
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    musul kerkük alalım siz gidin ne yaparsanız yapın biz müslümanlar dünyanın karşısına dikilecegiz inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR