Zehirlendiği belirtilen Aleksey Navalni tedavi için Berlin'de

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı en sert muhalif isimlerden biri olan ve zehirlendiği iddia edilen Aleksey Navalni, tedavi amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'e getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2020 12:09 GÜNCELLEME 22.08.2020 12:10 DÜNYA
Zehirlendiği belirtilen Aleksey Navalni tedavi için Berlin'de
Zehirlendiği belirtilen Aleksey Navalni tedavi için Berlin'de

Küresel çapta havayolu trafiğinin gözlemlenmesini sağlayan flightradar24.com sitesinin verilerine göre, durumu ağır olan Navalni'yi taşıyan uçak Almanya saati ile 08.47'de (TSİ 09.47) Berlin-Tegel havaalanına iniş yaptı. Wall Street Journal'ın, "Putin'in en çok korktuğu adam" olarak nitelendirdiği siyasetçinin, Berlin'in dünyaca ünlü tıp merkezi Charite hastanesinde tedavi altına alınacağı belirtiliyor.

 

Son görüntüleri: Rusya'da muhalif liderin çayına zehir katıldı iddiası, durumu ağır

ZEHİRLENDİ İDDİASI

 

44 yaşındaki Aleksey Navalni geçtiğimiz Perşembe günü Rusya içinde yaptığı bir uçak seyahati sırasında bayılmış ve bunun üzerine başkent Moskova'ya giden uçak Omsk kentine acil iniş yapmıştı. Bu kentteki bir hastanede komada yatan Navalni'nin taraftarları, muhalif siyasetçinin çayına konan bir madde ile zehirlendiğini öne sürüyor. Navalni'nin bir tür metabolizma hastalığından muzdarip olduğunu ifade eden Rus doktorlar ise, hastanın durumunun başka bir yere nakledilmeye müsait olmadığını belirtmişti.

PUITİN'İN "BAŞ DÜŞMANI" OLARAK GÖRÜLÜYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yönelik sert muhalefeti ile tanınan Aleksey Navalni'nin yöneticisi olduğu vakıf, Rus siyasetinde önde gelen isimlerin adının karıştığı yolsuzluklara ilişkin raporlar yayınlıyor. Daha önce defalarca gözaltına alınan ve yargılanan Navalni, birçok kez hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAYNAK : Deutsche Welle
YORUMLAR 1
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi Sansar Putin!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR