ABD'de önemli gelişme: BAE'ye F-35 satışına yeşil ışık

Başkan Trump'ın başdanışmanı Kushner, İsrail-BAE anlaşmasının "BAE'nin F-35 satın alma ihtimalini artırması gerektiğini" söyledi. Kushner, F-35'ler için Washington'da kulis yaparken, Trump da satış için "olabilir" demişti. İsrail ise F-35 satışına mesafeli. Orta Doğu'da F-35'leri kullanan tek ülke konumunda olan İsrail, S-400 krizi patlak verdiğinde F-35'lerin Türkiye'ye gelmemesi için lobi faaliyetleri yürütmüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2020 09:29 GÜNCELLEME 24.08.2020 10:43 DÜNYA
ABD'de önemli gelişme: BAE'ye F-35 satışına yeşil ışık
ABD'de önemli gelişme: BAE'ye F-35 satışına yeşil ışık

Amerikan CNN kanalında Fareed Zakaria'nın programına konuk olan ABD Başkanı Donald Trump'ın başdanışmanı ve damadı Jared Kushner, İsrail-BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

"UZUN SÜREDİR F-35 ALMAK İSTİYOR"

Anlaşmanın Orta Doğu barışına büyük katkı sağlayacağını savunan Kushner, BAE'nin uzun süredir ABD'den F-35 savaş uçakları satın almak istediğini belirtti.

 

Trump'ın başdanışmanı ve damadı Jared Kushner

"F-35 ALMA İHTİMALİ ARTMALI"

İran'ın bu satış işleminden rahatsız olduğunu savunan Kushner, "Gerçek şu ki bu yeni barış anlaşması onların bu uçakları alma ihtimalini artırmalı, ancak şu noktada bu halen değerlendirdiğimiz bir şey" ifadesini kullandı. Kushner ayrıca, söz konusu muhtemel F-35 satışının ancak Pentagon ve Dışişleri Bakanlığının ilgili değerlendirmeleri sonucunda mümkün olabileceğini vurguladı.

Orta Doğu'da F-35'lere sahip tek ülke İsrail

KUSHNER'İN KULİS YAPTIĞI İDDİA EDİLMİŞ, TRUMP İSE SATIŞA SICAK BAKTIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Geçen hafta CNN'de yer alan bir haberde, Kushner'in BAE'ye F-35 satılabilmesi için Washington'da kulis yaptığı ve Pentagon ile ilgili kurumların bu durumdan rahatsız olduğu iddia edilmişti. Trump da birkaç gün önceki açıklamasında BAE'ye muhtemel F-35 satışı konusunun değerlendirildiğini ifade etmişti.

BAE-İSRAİL ANLAŞMASI

ABD öncülüğünde gerçekleşen görüşmeler sonucunda Trump, 13 Ağustos'ta, İsrail ile BAE'nin resmen "normalleşme" sürecini başlatacak anlaşma konusunda mutabık kaldıklarını açıklamıştı.

İSRAİL SATIŞA MESAFELİ

Tel Aviv yönetimi, F-35 satışa mesafeli duruyor. Şu an Orta Doğu'da F-35'leri kullanan tek ülke konumunda olan İsrail, S-400 krizi patlak verdiğinde F-35'lerin Türkiye'ye gelmemesi için lobi faaliyetleri yürütmüştü.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • ABDURRAHMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar birbirleriyle hangi antlaşmayı yaparlarsa yapsınlar .Hak geldi batıl zail oldu.
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 3 yıl önce Şikayet Et
    bakalım o petrol bitince ne yapacaklar ne sanayi var ne tarım var ne su var ne adam var israil kurtaracak sizi o zaman herkezin hesabı varsa Allahında hesabı vardır
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    onların petrol bitimini göremiyecek kadar ömürleri olduğunu sanmıyorum.
    Cevapla
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bir NATO Ülkesiyiz ve aynı zamanda NATO Türkiye Cumhuriyeti'nin askerini Güney Kore Savaşına gönderen ve bu cephede Kuzey Kore karşı savaştık ve binlere şehit verdik peki NATO bize hangi fedakarlıklar yaptı diyeceksiniz Bugünkü Tabloya bakıyoruz ABD sınırımız olan Suriye'ye 24 bin tır silah ve yüzbinlerce milleti beli olmayan Terör örgütleri PKK ve YPG ,PYD teröristleri sınırımızın dibine sokarak Türkiye'ye karşı cephe oluşturmaktadır biz böyle bir NATO'yu kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyor ve ret ediyoruz bence NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir kendi başımızın çaresine bakalım diyorum sayın reisimiz dediği gibi biz bize yeteriz.
    Cevapla
  • Mete han 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Nato üyesiyiz ama onların kölesi olmamalıyız , bize hep çifte standart yapıyorlar,Türkiye Nato,dan cıkdığı gün Çin ve Rusya bu batılı ,amerikan sömürgecilerini ham yapacak demedi demeyin. Bizim tek caremiz kendi pusatımızı kendimiz yapmamaz gerikiyor , bize nüklerde daha güçlü olan silah gerekli hidrojen bunu yapabilirmiyiz yaparız ,ama en büyük sorun içimizde haçlı ,siyonist iş birlikçileri hemen bizi gamazlarlar ağa babalarına .
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    nüfusunun yüzde 70% yabanci, BAE arap devleti filan degil.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    F-35 değil F-95 verseniz ne yazar?! Kullanan ADAM olmadıktan sonra silah bir hiçtir! Savaşmayı bilmeyen de savaş aleti olsa ne olmasa ne!
    Cevapla
  • Afyonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Mit bu adamı yatağından alamazmı bence alabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR