İsrail'e rağmen! F-35'lerle ilgili bomba gelişme

İsrail'le kısa süre önce "normalleşme" anlaşması imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), F-35 savaş uçaklarını satın alabilmek için ABD'ye resmi başvurusunu yaptığı bildirildi. Tel Aviv yönetimi ise F-35 satışa mesafeli duruyor. Şu an Orta Doğu'da F-35'leri kullanan tek ülke konumunda olan İsrail, S-400 krizi patlak verdiğinde F-35'lerin Türkiye'ye gelmemesi için lobi faaliyetleri yürütmüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2020 09:45 GÜNCELLEME 26.09.2020 11:50 DÜNYA
İsrail'e rağmen! F-35'lerle ilgili bomba gelişme
İsrail'e rağmen! F-35'lerle ilgili bomba gelişme

Bloomberg'in adı açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, BAE'nin İsrail'le anlaşmadan bir hafta sonra söz konusu başvurusunu resmen ilettiği kaydedildi.

 

Habere göre, ABD Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "potansiyel silah satışlarına ilişkin" açıklama yapmaktan kaçınırken, İsrail'in silah kapasite üstünlüğünün korunacağı konusunda güvence verdiklerine atıf yapıldı.

ABD'de önemli gelişme: BAE'ye F-35 satışına yeşil ışık

TEL AVİV, BAE İLE NORMALLEŞMEYE RAĞMEN SATIŞA MESAFELİ

 

ABD Başkanı Donald Trump ile Başdanışmanı Jared Kushner, BAE'ye F-35 savaş uçaklarının satışına yeşil ışık yakan açıklamalar yapmışlar, İsrail ise söz konusu satış ihtimalinden rahatsız olduğunu ifade etmişti.

İsrail ile BAE ve Bahreyn, ABD'nin ara buluculuğunda Beyaz Saray'da gerçekleştirilen törende "normalleşme" anlaşmasına imza atmıştı.

İsrail normalleşme anlaşmasına rağmen BAE'nin F-35'e sahip olmasına karşı

ORTA DOĞU'DA F-35'LERİ KULLANAN TEK ÜLKE

Tel Aviv yönetimi, F-35 satışa mesafeli duruyor. Şu an Orta Doğu'da F-35'leri kullanan tek ülke konumunda olan İsrail, S-400 krizi patlak verdiğinde F-35'lerin Türkiye'ye gelmemesi için lobi faaliyetleri yürütmüştü.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Slm 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bicim bi ortakliksa bize yok herkese satiliyo ve biz bu ucaklarin 1000 parcasini üretiyoz biraz haysiyet olsa bu günden itibaren 1 parcasini bile teslim etmiyelim
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim f16 ömrü bitiyor ne yapacağız acil yapmamız lazım iha hafif bomba taşıyor f16 öldürücü darbe vuruyor ucak düşürüyor
    Cevapla
  • hakmyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    su 57 var daha ucuz f 35 daha iyi
    Cevapla
  • Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    onlardan gibi görünüp kafalarına vuracağız
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    olayin iyi tarfi parcalari yapmak ve bu parcalalarin teknolojisini sahip olmak su an biz de kazik yesek de geri kalan parcalari da yaptigimiz zaman bir ucak ortaya cikar yada parcalarin zayif tarafini bulup ona gøre fuze yapmak gerek
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam süpersin bende hep bunu anlatıyorum biz olayın içinde kalacağız, öğreneceğiz, sonrada kendi uçağımızda altyapı çalışmalarında zaman kaybetmeyeceğiz.
    Cevapla
  • Bilal 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada seneryoyu ingilizler yazar amerika onaylar İsrail uygular arap emirlikleri köpekleşirler TÜRKİYE de köpeklerin halını kesmeye çalışır İslamiyeti son kalesi TÜRKİYE ne olursa olsun işini bilir
    Cevapla
  • Abdullah Süzen 3 yıl önce Şikayet Et
    kötü komşu mal sahibi yapar biz neden üretmiyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR