Almanya, Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklediğini açıkladı

Doğu Akdeniz'de gerilim devam ederken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Yunanistan'da temaslarda bulundu. Akşam saatlerinde de Türkiye'ye gelen Maas, Atina'da yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği ve Almanya, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile kriz yaşayan Yunanistan'ın yanında" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2020 14:39 GÜNCELLEME 26.08.2020 09:49 DÜNYA
Almanya, Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklediğini açıkladı
Almanya, Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklediğini açıkladı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Atina ve Ankara ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan'ın Almanya'nın NATO müttefiki olduğunu anımsattı ve iki ülkeyi arabulucu olmadan görüşmeye davet etti.

 

Dendias, Alman mevkidaşını kapıda karşıladı.

İLK ÖNCE ATİNA'YA GİTTİ: YUNANİSTAN'IN YANINDAYIZ

İlk ziyaretini Atina'ya gerçekleştiren ve burada Yunan mevkidaşıyla bir açıklama yapan Maas, "Doğu Akdeniz gerilimi hem AB hem de NATO içerisinde endişelere neden oldu. Bu yüzden Ankara'ya da gideceğim. Almanya ve Avrupa Birliği, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan anlaşmazlıkta Yunanistan'ın yanında. Doğu Akdeniz'de ateşle oynanıyor. En küçük kıvılcım felakete neden olabilir. Bunu kimse istemez. Kimse iki NATO ülkesi arasında savaş istemez. Diyalog şanslarının kullanılmasına yardımcı olmak istiyoruz. Doğu Akdeniz'de bütün yıkıcı eylemler sonlandırılmalı ve provokasyonlar durmalı. Almanya iki ülke arasında diyaloğa destek vermeye hazır. Sorunlar uluslararası hukuk düzleminde çözülmeli" ifadesini kullandı.

Maas, Yunan Başbakan Miçotakis ile de görüştü.

 

"DİYALOĞA HAZIRIZ AMA HAKLARIMIZI DA SAVUNURUZ"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise, "Türkiye yayılmacı planlarını hayata geçiyor. Tansiyonun düşürülmesi çağrılarına rağmen Türkiye ihlallerini devam ettiriyor. "Yeni Osmanlı" ideolojisi görüyoruz ve bu Akdeniz'in ele geçirilmesini kapsıyor. Doğu Akdeniz tüm Avrupa ailesini ilgilendiriyor. Diyaloğa hazırız ama egemenlik haklarımızı savunacağız" dedi.

Alman Bakan Maas, daha sonra bir önceki Başbakan Çipras ile görüştü.

AKŞAM ANKARA'YA GELDİ

Maas, Atina'daki görüşmelerin ardından Ankara'ya inerek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 507 TÜMÜ
  • acil onlem 3 yıl önce Şikayet Et
    alman arabalrini lamyin kesinlikle gordugnuz yerde kirin camalrini yakin bunu kesin yapmaliyiz ortadogoda almanya en buyuk ticareti turkiye yapiyor alman mallarini boykot edin turkiyede
    Cevapla
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin biz hepinize yeteriz inşallah
    Cevapla
  • recep- 3 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa tersini düşünenler mi vardı da biz bilmeyordık
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük bir şaşkınlık içerisindeyim şu anda.
    Cevapla
  • abdullah 23 3 yıl önce Şikayet Et
    evet küfrün bir millet olduğunu daha anlayamayanlar bunları iyi değerlendirsin.kafirleri dost edinmeyin diye boşuna uyarılmıyoruz. onun için ab ye hayır diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR