Yunanistan, Doğu Akdeniz'de ABD ve BAE ile tatbikat düzenledi

ABD ve Yunanistan'ın, Girit Adası'nın güneyindeki deniz alanında ortak askeri tatbikat düzenlediği bildirildi. Atina yönetimi, ortak tatbikatın görüntülerinden bir kesit yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2020 13:15 GÜNCELLEME 26.08.2020 08:02 DÜNYA
Yunanistan, Doğu Akdeniz'de ABD ve BAE ile tatbikat düzenledi
Yunanistan, Doğu Akdeniz'de ABD ve BAE ile tatbikat düzenledi

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, iki ülke arasındaki daimi askeri iş birliği çerçevesinde donanma ve hava unsurlarının katıldığı ortak tatbikat icra edildiğini açıkladı.

 

Yunanistan ve ABD'nin güçlü bağlarına vurgu yapılan açıklamada, dün Girit Adası açıklarında yapılan tatbikatın, "Gerek ikili gerek NATO ittifakı çerçevesindeki operasyonel hazırlık, savaş yeteneği ve iş birliği düzeyinin artırılmasının kanıtı olduğu" ifadesine yer verildi.

 

Girit Adası'nın güneyindeki deniz alanında düzenlenen tatbikata Yunanistan'dan, "Egeon" fırkateyni, 214 tipi denizaltı ve altı F-16 uçağı ile katılırken, ABD tarafından ise USS Winston S. Churchill savaş gemisi ve helikopterlerin iştirak ettiği aktarıldı.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR 106 TÜMÜ
  • Cengiz Zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    ne düşünecem görüyorum ki it iti ısırmaz lafını pekiştiriyor lar
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bozkurtların oğluyuz ilden ile ,yurttan yurda koşarız ,bu yurdu bu ülkeyi gözdikeni ateş olur yakarız ,,, anladın mı kahbe yunan ve onun destekçileri
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme bm nin cani cehenneme
    Cevapla
  • Battal44 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bilmezmi,, her Turk asker dogar,, bunlar bilmezmi bunlar turkiyedeki gardaslarimiza saldirirsa,,, bizde avrupadayiz,,, bizde bunlara burdan saldirirz,, bunlar bilmezmi turkle baslatilan savasi ancak Turk kazanir,, bunlar bilmezmi bizim icin sehit olmak dan guzel bisey yoktur,, bilmezlerse OGRENECEKLER
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen alttaki tarlasına koyun girdi iki ölü haberini okuyup bu durumu tekrar değerlendirsekmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR