Vucic ilk kez konuştu: Gerekirse diz de çökerdim, yeter ki Kosova tanınmasın

ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısında uzak mesafede bir sandalyede oturtulması sonrası okların hedefi olan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic kendini savundu. Vucic, "O sandalyeye oturmak bir yana, ayakta da durabilirdim, diz de çökebilirdim, yere de çömelebilirdim, dua da edebilirdim. Yeter ki Kosova tanınmasın" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 13:48 GÜNCELLEME 07.09.2020 13:49 DÜNYA
Vucic ilk kez konuştu: Gerekirse diz de çökerdim, yeter ki Kosova tanınmasın
Vucic ilk kez konuştu: Gerekirse diz de çökerdim, yeter ki Kosova tanınmasın

Beyaz Saray'da diplomatik teamüllere aykırı bir şekilde taburede ağırlanan ve İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını son dakikada öğrenen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, kendisi hakkında çıkan haberlere ve Beyaz Saray'daki tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Aksam.com'un çevirisine göre; ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısına koyulan bir taburede ağırlanan Vucic, "O sandalyeye, Sırbistan'ın dünyadaki saygınlığını artırmak için oturdum" dedi.

"YERE DE ÇÖMELİRDİM, DİZ DE ÇÖKERDİM"

 

Umursadığı tek konunun "Kosova'nın tanınmaması" olduğunun altını çizen Aleksandar Vucic, "O sandalyeye oturmak bir yana, ayakta da durabilirdim, diz de çökebilirdim, yere de çömelebilirdim, dua da edebilirdim. Yeter ki Kosova tanınmasın" dedi.

"KOSOVA BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİĞİ GÜN KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜK"

Beyaz Saray'daki tutumundan dolayı Sırbistan'da kimsenin "ülkesinin küçük düşürüldüğünü" düşünmediğini öne süren Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, istifa etmesini gerektiren herhangi bir durum olmadığını belirtti.

Sırbistan'ın yalnızca "yağmacılar" tarafından küçük düşürüldüğünü söyleyen Vucic, Kosova'nın bağımsızlığını ilan ettiği günü de ülkesi için "utanç günü" olarak yorumladı.

YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    şaşkın
    Cevapla
  • Mingola mingo 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp. De diz coker aferim aferim chp
    Cevapla
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen koskoca Yugovlavya'yı parçala sonra git Kosava tanınmasın diye diz çök! Herhalde Tito'nun kemikleri sızlamıştır.Emperyalistler diz çöktürdüklerinde ne yapacaklarını çok iyi bilirler.Diz çökmeden önce bunları öğrenmen gerek.
    Cevapla
  • Hasan Ayan 3 yıl önce Şikayet Et
    edepli uşak
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    İçine düştüğü durumu kurtarma çalışmış. Güya ben Ülkem ve çıkarları için gerekir ise herkesin önün de okumadan imzaladığın antlaşma haricin de sandalye dek i görüntün ile "Ben küçük de düşürülsem de, onurum incitilse de, Ülkem için herkesin önün de diz çöküp yalvarırım... falan filan da! Karşında ki senin için ne düşün dü Bu adam 3 kuruşluk menfaat için ne ülkesinin nede kendi onurunu önemsememiş... Acımayın bunlara bizim Ne onursuz dosta nede düşmana ihtiyacımız yok kullanın ve atın.. diyecekler size kimse acımayacak bunu size herkes söyliyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR