Türkiye'den Sırbistan'a Kudüs tepkisi: Derin endişeyle karşılıyoruz

Son Dakika haberi; Türkiye'den Sırbistan'ın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ile ilgili açıklama geldi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada kararın 'derin endişeyle' karşılandığı ifade edilerek bunun 'uluslararası hukukun açık bir ihlali' olduğunun altı çizildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 21:07 GÜNCELLEME 05.09.2020 23:56 GÜNCEL
Türkiye'den Sırbistan'a Kudüs tepkisi: Derin endişeyle karşılıyoruz
Türkiye'den Sırbistan'a Kudüs tepkisi: Derin endişeyle karşılıyoruz

Kudüs'ün İsrail tarafından ilhakının uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler tarafından reddedildiği belirtilen açıklamada, "Filistin meselesinin ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti’nin vücut bulmasıyla çözülebileceği çeşitli BM kararlarıyla defalarca vurgulanmıştır. Hal böyle iken, herhangi bir ülkenin İsrail nezdindeki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil edecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Trump duyurdu! Sırbistan ve Kosova'dan skandal imza

Açıklamada, "Tüm ülkeleri bu konuda kabul edilmiş BM kararlarına riayet etmeye, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne saygı göstermeye ve İsrail-Filistin ihtilafının çözümünü daha da güçleştirecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz." çağrısı da yapıldı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamayla Kosova'nın İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini, Sırbistan'ın da büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını duyurmuştu.

Sırbistan'ın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı

YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun CHP iktidar olursa daha beterini görürüz
    Cevapla
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    trumpla sırp başkanın fotosuna bakın...clintonla ecevit benzeri..ne dediğimi anladınızmı.Turkiyenin tam güçlü olamamasından kaynaklanıyor.daha zamnımız var..tam güçlü Türkiyeye ..su ana uefayı ( biraz şans biraz bireysel becerilerle kazanmış) galatasaray gibiyiz.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp bunu istiyor iste usak olmayı
    Cevapla
  • abdülhamit 3 yıl önce Şikayet Et
    İktidar olursun ama muktedir olamasın vusicç ardan vurdu yahudiler
    Cevapla
  • ali g 3 yıl önce Şikayet Et
    balkanlar, Gürcistan ve ermenistan TÜRKİYEYE bağlanmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR