Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk savaş gemilerine Yunanistan talimatı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında Doğu Akdeniz ve Ege'deki gelişmeler ele alındı. Toplantıda, Oruç Reis gemisine bir saldırı girişimi olursa nasıl adım atılacağına dair bazı sorular da yöneltilirken, bu konuda "Oruç Reis gemisini koruma görevi yürüten savaş gemilerine ilk ateşi açmama ve karşı taraftan herhangi bir hamle gelmesi durumunda gereğini yapma konusunda talimatların verildiği" bilgisi paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 08:33 GÜNCELLEME 09.09.2020 15:47 DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk savaş gemilerine Yunanistan talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk savaş gemilerine Yunanistan talimatı

Önceki gün yapılan kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelenin ardından üzerinde en fazla durulan konu Doğu Akdeniz ve Ege'deki gelişmeler oldu.

 

SÜRECİ BM'YE GÖTÜRME TARTIŞMALARI

Yunanistan'ın ve bu ülkeye destek veren Fransa'nın Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gelişmeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi;'ne (BMGK) taşıma girişimi kapsamlı değerlendirildi. BM'nin bu tarz konularda "bir pozisyon almadığı", bu tarz konuların "diplomasiyle ve suhuletle" çözümünden yana olduğu bilgisi kabineyle paylaşıldı. Türkiye'nin uluslararası hukuk nezdinde tezlerinin haklı olduğu vurgulanarak, "Bu platforma taşımaları onların haklı olduğu anlamına gelmez. Kendimize güveniyoruz, uluslararası hukuk nezdinde Türkiye haklı" değerlendirmesi yapıldı.

 

BM'YE MEKTUP GÖNDERİLDİ

Toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e yakın zamanda mektup yazdığını da hatırlattı. Çavuşoğlu hem kendisinin, hem de tüm diplomatik yollar kullanılarak uluslararası ve ilgili kurumlara "Ön koşulsuz Yunanistan otursun, tezine güveniyorsa anlatsın. Hangi uluslararası hukukta hangi hakları varmış, bizim ne haklarımız varmış. Biz konuşmaya varız" mesajı verildiğini kabineye aktardı.

ORUÇ REİS TALİMATI

Toplantıda bakanlar tarafından Doğu Akdeniz'de çalışmalarını sürdüren Oruç Reis gemisine bir saldırı girişimi olursa nasıl adım atılacağına dair bazı sorular da yöneltildi. Bu konuda "Oruç Reis gemisini koruma görevi yürüten savaş gemilerine ilk ateşi açmama ve karşı taraftan herhangi bir hamle gelmesi durumunda gereğini yapma konusunda talimatların verildiğini" bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK : Milliyet Gazetesi
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde o keferelere provokasyon yapalim ,herkese anladigi dilden ,yeter bu kibarlik
    Cevapla
  • Hard Beat 3 yıl önce Şikayet Et
    Oruç Reis'e dokunduklarında ege adalarındakilerde dahil tüm yunan hedefleri yok edilmeli.
    Cevapla
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan zaten bunu istiyor bize saldırması mümkün değil bizi gaza getirip kendini vurduracak sonra mağduriyet rolü oynayacak kendini haklı konuma getirmeye çalışacak onun için soğuk kanlı olmalı ki haklı iken haksız duruma düşülmemeli..
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşan bir gemiyi vurmadığımız sürece Yunanistan blöf yapmadığımızı anlamayacak ve masaya oturmayacaktır. Sözkonusu Yunansa savaştan başka çare yok.
    Cevapla
  • Tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    En az 1 e 10 indirmek lazım
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale Savaşı sırasında askerlerin yemek listesi; 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1917 yılı yemek listesi; 15 Haziran Sabah: Üzüm hoşafı. Öğlen: Yok. Akşam: Yağlı buğday çorbası ve ekmek. 26 Haziran Sabah: Yok. Öğlen: Yok. Akşam: Üzüm hoşafı, ekmek. 18 Temmuz Sabah: Üzüm hoşafı. Öğlen: Yok. Akşam: Yarım ekmek. 8 Ağustos Sabah: Yarım ekmek. Öğlen: Yok. Akşam: Şekersiz üzüm hoşafı, ekmek YOK
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan Osmanlı gayet iyi besliyor du askerini..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR