Macron, Doğu Akdeniz ülkelerini Türkiye'ye karşı harekete geçiriyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aralarında Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın da olduğu 6 Akdeniz ülkesini Türkiye'yi tartışmak için Korsika Adası'nda toplayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2020 15:47 GÜNCELLEME 08.09.2020 15:48 DÜNYA
Macron, Doğu Akdeniz ülkelerini Türkiye'ye karşı harekete geçiriyor
Macron, Doğu Akdeniz ülkelerini Türkiye'ye karşı harekete geçiriyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aralarında Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın da olduğu 6 Akdeniz ülkesini Türkiye'yi tartışmak için Korsika Adası'nda toplayacak. Macron'un, Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'nda Türkiye ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliği ele alacağı duyuruldu. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Perşembe günü Fransa'nın Korsika Adası'nda düzenlenecek olan Forum'a Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Malta, Güney Kıbrıs ve Yunanistan katılacak ve toplantının ana gündem maddesi ise "Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde uzlaşının geliştirilmesi" olacak. Fransa hükümeti, forumda öncelikli olarak Akdeniz'de yaşanan sorunların tartışılacağını ve MED7 olarak bilinen ülkelerin bölgedeki işbirliği dinamiği için fikir alışverişinde bulunacağını aktardı. Fransa hükümeti yaptığı açıklamada "Forumdaki görüşmeler Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimler bağlamında Avrupa Konseyi'nin Türkiye ile ilişkiler konusunda 24-25 Eylül tarihlerinde alacağı kararların belirlenmesi hususuna da yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı. Macron'un Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim hususunda Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de özel bir görüşme yapacağı belirtildi. Toplantıda Türkiye'nin dışında. Avrupa'daki önemli sorunlar olan Avrupa'yı kurtarma planı, iklim, Brexit ve göç gibi konularında tartışılması bekleniyor.

 
KAYNAK : Yeni Akit Gazetesi
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa denen aşağılık sömürge zihniyetinin Doğu Akdeniz de bir karış kıyısı mı var?
    Cevapla
  • sarp 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak taki oyunu bozan burada da birşeyler yapar ellaaamm....
    Cevapla
  • bağımsız 3 yıl önce Şikayet Et
    macoron senin iyi bir derse ihtiyacın var bu dersi biz verebiliriz gelll....
    Cevapla
  • m.can 3 yıl önce Şikayet Et
    sen git Fransayı tartış şov yapacağım diye başkasının işine burnunu sokma
    Cevapla
  • Misafir 80 3 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de dansöz birdi şimdi iki oldu biri Yunan biride Fransa bakalım oyunun sonunda dansöz e para yapıştıran olacakmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR