Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması

Son Dakika haberi; Bugün Doğu Akdeniz konusunda Türkiye ve Başkan Erdoğan'a tehditler savuran Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 6 Akdeniz ülkesi ile yaptığı zirve sonrası 'Türkiye ile iyi niyetle yeniden ilişki kurmak istiyoruz.' açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2020 22:11 GÜNCELLEME 11.09.2020 02:19 DÜNYA
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz konusunda AB'yi Türkiye'ye karşı harekete geçmeye çağırması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alması sonrası akşam saatlerinde yeni bir açıklama daha geldi. 

 

Macron açıklamasında geri adım sinyalleri vererek "Türkiye ile iyi niyetle yeniden ilişki kurmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

 

BUGÜN 6 AKDENİZ ÜLKESİ İLE TOPLANTI YAPTI

Macron, aralarında Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın da olduğu 6 Akdeniz ülkesini Türkiye'yi tartışmak için Korsika Adası'nda toplandı. Toplantıda Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'nda Türkiye ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlik ele alındı.

ORTAK BİLDİRİ YAYIMLANDI

Korsika adasında düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde (MED-7) ortak bildiri yayımlandı.

Ortak bildiride "Bölgedeki tüm ülkeleri hukuka uymaya çağırıyoruz. Tarafları diyaloğa ve müzakereye davet ediyoruz. Yunanistan ve Rum kesimine desteğimizi yineliyoruz" denildi. 

MACRON: AKDENİZ KONUSUNDA YAPICI POLİTİKAMIZ OLMALI

Zirve sonrasında gerçekleşen ortak basın toplantısında konuşan Macron, "AB üyesi ülkeler olarak Akdeniz konusunda yapıcı politikamız olmalı." diye konuştu. 

FRANSA VE ALMANYA YUNANİSTAN'DAN 18 YAŞINDAN KÜÇÜK SIĞINMACILAR KABUL EDECEK

Midilli Adası'ndaki Moria sığınmacı kampında çıkan yangından dolayı Yunanistan ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Macron, ülkesinin ve Almanya'nın Yunanistan'dan 18 yaşından küçük sığınmacılar kabul edeceğini söyledi. 

"TÜRKİYE İLE 2016'DA YAPILAN GÖÇ ANLAŞMASI CANLANDIRILMALI"

Macron, Avrupa'nın göç konusunda kapsamlı politikanın geliştirmesi gerektiğini ifade etti. 

Türkiye ile 2016'da yapılan göç anlaşmasının canlandırılması gerektiği üzerinde durduklarını belirten Macron, geri kabul mekanizması tekrar yürürlüğe girmesini istediklerini dile getirdi.

ALTUN'DAN MACRON'A: ATANAMAYAN NAPOLYON

MACRON'DAN TÜRKİYE'YE KARŞI GKRY VE YUNANİSTAN'IN YANINDAYIZ MESAJI

Macron, Doğu Akdeniz konusunda AB üyesi ülkelerin egemenliklerine ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve tansiyonun düşürülmesi için ortak bir plan belirlediklerini söyledi. 

"Tek taraflı provokasyonlara ve sondaj çalışmalarına karşı (Güney) Kıbrıs (Rum Yönetimi) ve Yunanistan'a karşı dayanışma içerisindeyiz. Bölgede diyalog oluşturmak ve denge kurmanın yollarını bulma hususlarını AB Liderler Zirvesi'ne taşıma konusunda ortak irade bulunuyor." ifadelerini kullanan Macron, bu konuda AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e güvendiklerini kaydetti.

TÜRKİYE'DEN MACRON'A TARİHİ REST! 

"BÖLGEDEKİ SORUNLAR ULUSLARARASI MECRALARDA MÜZAKERE EDİLMELİ"

Macron, "Amacımız, bölgede istikrarın sağlanması için Türkiye ile normal ilişki kurmak, tek taraflı eylemlerin ve sondaj çalışmaların son bulması, Libya'da silah ambargosuna saygı gösterilmesi, bölgedeki sorunların uluslararası mecralarda müzakere edilmesidir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile AB arasındaki görüşmelerin her iki taraf için faydalı olduğunu düşünüyorum. Ekonomi ve enerji alanında ortak ajanda tekrar ortaya çıkabilir." değerlendirmesinde bulunan Macron, zirve öncesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile baş başa görüştü.  

YORUMLAR 223 TÜMÜ
  • ibrahim oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    macron kim ya onlar hristiyanlar klübü hiç aklınızdan geçiyormuki onlardan türkiyeye destek gelsin yüzyıllardır asla türkiyeye destek vermediler şimdimi versinler onlar ancak kendi hrıstiyan klübne destek verrler türkiye ne kadarda haklı olsa asla türkiyeye destek vermiyecekleri belli avrupa birliğine almadıklarından belli olmuyormu bırakın macron çakkalı ulusun dursun türkiye olarak önümüze bakalım her çakalın ulumasından duracak olursak işimiz var demektir bizlerde hrıstiyan klübüne karşı müslüman klübünü kurmak gerekir
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmak isteyeni dinlemek vaciptir.Bence Cumhur Reis,Macron'la bir oturum planlasın.Yüzlerce yıldır emperyal-kapitalist bir sistem ve ekonomi üzerine kurulu Fransa'yı,Macron'dan birdenbire değiştirmesini bekleyemeyiz.Adamın elinde sihirli değnek yok.Geçişli bir ekonomi ve ekonomik -Akdeniz işbirliği yaparak uzun vadede yumuşak geçiş yapmalarına nasıl yardımcı olabiliriz,Akdeniz'deki payımıza düşen zenginliklerle nasıl destekleriz bu anti emperyal-yarı kapitalizme yumuşak geçişlerine nasıl yardımcı olabiliriz,bir konuşalım derim.
    Cevapla
  • k¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    makarramısın makronmusun herne karın ağırtısısın bilmem bildiğim var öyle türkiyeye karşı efelenme sen yunanın yanında olsan ne olur olmasan ne olur sen kendini bir b sanma oyle senin gibi çakkalara papuc bırakacak ülkedeğiliz senin gücün ne olursa olsun bize sökmez dedelerin gibi senide o akdenizin serin sularına yollarız
    Cevapla
  • Hursoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Adaların karasuları bm sözleşmesinde bellidir..bir damla mavi vatanın sularından vazgeçilmemesi şartıyla anlaşma saglanacaksa saglansın aksi halde hiçbir antlaşmaya oturulmamalıdır...10km karelik adacık için 40.000km karelik alanın gözden çıkarılması düşünülemez
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeref yoksunu Makaronun ülkesi Fransa Avrupa'nın bir ucunda, ama Türkiye'nin sahillerinde gemi yüzdürmesine karışıyor bizzat gelip! Senin ne işin var akdenizde embesil? Hadi Yunan tamam, İtalyan bile karşı dursa anlarım ama Fransa ne alaka?! Sömürgenler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR