Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında "ilişkilerin tamamen normalleşmesine" ilişkin anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray'da gerçekleşti... ABD Başkanı Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğru zaman geldiğinde Filistin'de bu barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2020 00:05 GÜNCELLEME 16.09.2020 17:31 DÜNYA
Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...
Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda İsrail'in önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ardından Bahreyn ile vardığı ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmaların imza töreni, Beyaz Saray'da gerçekleşti. 

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN İLK AÇIKLAMA

Yapılan 'ihanet' anlaşması sonrası Filistin Yönetiminden "Beyaz Saray'da yaşananlar bölgede barışı sağlamayacak." açıklaması yapıldı. 

Katar İsrail'e resti çekti!

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

Anlaşmalar kapsamında, ilk ticari uçuş yapıldı, Suudi Arabistan ilk kez bir İsrail uçağına hava sahasını kullandırdı. İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bankları arasında yeni mutabakat zaptı imzalandı. 

BAE'YE F-35 VE YENİ GELİŞMİŞ SİLAHLARIN SATIŞI OLACAK

 

 

ABD, ise anlaşmalar kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'ne F-35 uçakları dahil yeni gelişmiş silahların satışı için yardımcı olacak. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

Öte yandan anlaşma, Filistin açısından büyük bir hayal kırıklığı anlamaına geliyor. Filistin'e göre Bahreyn ve BAE, Kudüs'ün bölünmeden İsrail'in başkenti olarak kabul edildiği Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etti. Bununla birliktr, İsrail anlaşma karşılığında Batı Şeria'yı ilhak planını askıya almayı kabul etti. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

"SEÇİMDEN SONRA İRAN İLE ANLAŞACAĞIZ"

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan Trump, "Doğru zaman geldiğinde Filistin'de bu Barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız. Joe Biden başkan olursa ABD nin sahibi Çin Rusya ve İran olur. Yaklaşık 5 ülkeyle yola koyulduk. 5-6 ülkenin daha çok süratle katılmasını sağlayacağız, halihazırda onlarla görüşüyoruz" dedi. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

İSRAİL-BAE ANLAŞMASI BEYAZ SARAY ETRAFINDA PROTESTO EDİLDİ

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına karşı Beyaz Saray yakınlarında protesto gerçekleştirildi. 

Beyaz Saray, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına ev sahipliği yapıyor. Anlaşmaya saatler kala yüzlerce kişi, anlaşma için imza töreninin gerçekleştirileceği Beyaz Saray'ın etrafında bir araya geldi. Protestocular Filistin bayrakları taşıyarak söz konusu anlaşmaya tepki gösterdi. 

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilişkilerin normalleşmesi için 13 Ağustos'ta ABD'nin ara buluculuğunda anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray'da gerçekleştirildi. Törene ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed katıldı.

Söz konusu anlaşma ile BAE, 1979'da Mısır’ın ve 1994'te Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan 3. Arap ülkesi olacak. 

 

YORUMLAR 229 TÜMÜ
  • mücahit 3 yıl önce Şikayet Et
    3-5 tane F-35 için filistini satmanın hesabını rabbim sormaz mı BAE
    Cevapla
  • gökhan kırdağ 3 yıl önce Şikayet Et
    olay silah satışı.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    araplar şanlı geçmişlerini bugün kaybetmediler çok olay oldu ama asıl 1. dünya savaşında Osmanlı ile ingiltere arasında ingiltereyi tercih etmeleri Osmanlıya ve İslama ihanetleri onları maddi ve manevi olarak bitirdi hiç kimse boşuna onların avukatlığını yapmasın.
    Cevapla
  • ülgen 3 yıl önce Şikayet Et
    Araplar demeyelim de, bugünde ihanet içerisinde olan imansız arap idareciler diyelim lütfen
    Cevapla
  • acı da olsa gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'ya ihanetine karşılık olarak ingiltere ve bağımsız olmayan kukla ve sömürge durumundaki arap devletlerinin Ümmetçi olmasını zaten bekleyemeyiz de bir de ırkçı olunca bu zaafiyetleri kullanan haçlı yahudi emperyalizmi onları tam tersi Ümmete karşı kullanıyor artık İslam aleminde bir arap varlığından bahsedemeyiz İslam işbirliği teşkilatında bulunmaları bile lüzumsuzdur efendim halklar hani nerede halklar hani etki tepki ha var ha yok kendimizi kandırmayalım tam tersine bize karşı her türlü operasyonlarda araplar kullanılacaktır.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap halkına sesleniyorum bu insanları lider olarak görmeyin ve devlet makamından indirim görüşü yahide olan insalar her zaman sizi köle olarak görecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR