Macron Türkçe tweet atıp Türkiye'ye mesaj gönderdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twiiter hesabından Türkçe açıklama yaptı. Macron mesajında, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullandı. Fransız liderin Türkçe tweetine ise çok sayıda yorum yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2020 10:00 GÜNCELLEME 20.09.2020 22:21 DÜNYA
Macron Türkçe tweet atıp Türkiye'ye mesaj gönderdi
Macron Türkçe tweet atıp Türkiye'ye mesaj gönderdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twiiter hesabından Türkçe açıklama yaptı. Macron mesajında, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullandı.

 

FRANSIZ VE TÜRKLERDEN TEPKİ

"François Morelle" adlı Fransız sosyal medya kullanıcısı, "Az da olsa Türkçe biliyorum ama bu kadar da kötü bir çeviri görmedim" diye Macron'u eleştirirken, "Ömer Salimoğlu" adlı kullanıcı da "Macron efendi! Resmen google translate'ten çevirmiş atmışsın mesajı. Türkçe danışmanına sorsaydın iyiydi. Ne dediğine "Fransız" kaldık. Bir şey anladıysam BAE'li olayım" ifadelerine yer verdi.

FRANSA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ SON ZAMANLARDA NEDEN GERİLDİ?

Paris-Ankara hattı son zamanlarda ciddi gerilim yaşıyor. Tansiyon, Doğu Akdeniz'de Fransa'nın "Türk savaş gemisi bizim gemimizi taciz etti" iddiasıyla başlamıştı. Daha sonra bu iddianın yalan olduğu NATO'da tescillenmişti.

Fransa'nın 'Türk savaş gemisi bizi taciz etti' iddiası NATO'dan döndü

Bu gelişme ile Doğu Akdeniz'de daha saldırgan bir tutum sergileyen Macron yönetimi, bölgede kendi ve KKTC'nin haklarını korumak için adımlar atan Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklemeye başladı.

Avrupa Birliği'ni (AB) de devreye sokmaya çalışan Fransız lider, en son Akdeniz'e kıyısı olan 7 ülkenin lideriyle görüşme gerçekleştirdi. Toplantı sonrası uluslararası basına yansıyan haberlerde, o ülkelerden Malta, İtalya ve İspanya liderleri Macron'un taleplerine sıcak bakmadıklarını ifade etti.

YUNANİSTAN'A SİLAH SATIŞI

Bu görüşmelerin ardından ise, Paris ile Atina arasında önemli bir gelişme yaşanmıştı. Yunanistan'a her türlü desteği veren Paris, 4.5'uncu nesil olan Rafale savaş uçaklarını satma kararı almıştı. Bunun dışında Miçotakis hükümeti, Türkiye'nin adımlarına karşı daha fazla savunma harcaması yapacaklarını duyurarak, bu konu için ciddi bir bütçe ayırdıklarını açıklamıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 152 TÜMÜ
  • Savaş Aşık 3 yıl önce Şikayet Et
    Google Translate mi kullanmış bu sığır? :)) Kullanmışsa vahim, kullanmamışsa daha vahim. :))
    Cevapla
  • kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan dedeleriniz gibi ayağımızı size öptürmezsek namerdiz. elbet günü gelecek. kılıcımız ensenizde, nefesimiz yüzünüzde.
    Cevapla
  • KaaN 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizi Gerçekten Olması Gerektiği Yere Getirdiğimizde, Emin Olun Ana Dilleri Gibi Konuşurlar Dilimizi
    Cevapla
  • 61volkan61 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransanin bu islere mercimek çorbası karıştırıp beşiktaşın maçını izlemesi ile birlikde akdenizdeki fırkateynin üstünden geçen uçak ila beraber trumpın sosyal mesafesi açıklaması gayet iyi olup bahçelievlerdeki trafikden ötürü sayın sağlık bakanımızın takım elbisesini diken terziyi selamlıyorum.bunu fransızcaya çevirin makrona iletin.deyinki türklerin selamı var.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafir vatan hainlerine parola şeklinde mesaj göndermesin .iki cümle yazamayacak kadar aptal değildir uyanık olmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR