Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri dünyada manşet oldu: Gelecek burada

BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri, ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı. Türk mühendislerinin tasarlayıp ürettiği 230 kg'lık ön prototip, uçuş testlerinde 10 metre yükseldi. Türkiye'nin bu başarısı ise dünyada manşet oldu. Reuters gibi ABC gibi dünyaca ünlü ajanslar, televizyonlar ve haber siteleri, Cezeri'den övgüyle bahsetti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 09:19 GÜNCELLEME 21.09.2020 08:07 DÜNYA
Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri dünyada manşet oldu: Gelecek burada
Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri dünyada manşet oldu: Gelecek burada

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar yönetiminde gerçekleştirilen Cezeri'nin uçuş testleri, 11 Eylül 2020 Cuma günü başladı. İlk testlerde güvenlik halatlarına bağlı olarak havalanan Cezeri, 14 Eylül 2020'yi 15 Eylül 2020'ye bağlayan gece, güvenlik halatlarıyla yapılan test uçuşlarının başarılı ilerlemesi üzerine halatsız olarak havaya kalktı. Tamamen otonom olarak uçan ve akıllı uçuş sistemine sahip olan Cezeri, aynı gece yapılan iki farklı uçuşu başarıyla tamamladı.

 

Milli uçan araba Cezeri'nin özellikleri

DÜNYADA MANŞET OLDU

 

Milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri, dünyada manşet oldu.

ABC NEWS: İSTANBUL ÜZERİNDE BAŞARIYLA UÇTU

Amerikan ABC televizyonunda, "Türkiye'nin ilk uçan otomobili İstanbul'un üzerindeki ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı" denildi.

Dünyanın en büyük haber ajansı Reuters ise Cezeri'den, "Türkiye'nin ilk uçan araç prototipi yaklaşık 1.2 mil yüksekliğe (yaklaşık 2 km) 62 mili bölü saat (yaklaşık 100 km) hıza çıkması bekleniyor. Ancak aracın gökyüzüyle buluşması 15 yıl kadar sürebilir" diye bahsetti.

REUTERS HAFTANIN EN MUTLU HABERİ İLAN ETTİ

Yine Reuters, "haftanın mutlu eden haberleri" listesine Cezeri'yi aldı ve birinci sıraya koydu.

SBS NEWS: İLK TEST UÇUŞU BAŞARIYLA TAMALANDI

Avustralya'da yayın yapan SBS News ise haberinde, "Türkiye'nin ilk uçan otomobili kısa bir süre havada süzülerek ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı" cümlesini kullandı.

WION MEWS: GELECEK BURADA

Hindistan merkezli ve Doğu Asya ülkelerindeki gelişmeleri dünyaya duyuran WION News de, "Gelecek burada: Türkiye'nin uçan otomobili ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı. Araç, saatte 100 km hıza ve 2000 metre yüksekliğe ulaşabiliyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    milli yolcu ucagi üretim en gec bi yil
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepsinin yolunu açık etsin ülkemize daha büyük başarılar daha büyük ilerlemeler kaydetmesi dileğiyle hepimiz bu başarılarla öğrenelim bu siyasi bir mesele değil tamamen ülkemiz ile alakalı şeyler bu tür konular
    Cevapla
  • Bizans Artıkları 3 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğin teknolojisi Cezeri. Ülkemizde ki kripto Sabetayist-Yunan-Ermeni olan kişiler uçan leğen falan diye küçümsemeye çalıştı ama ne kadar karalama kampanyası yaparlarsa yapsınlar ellerine yüzlerine bulaşıyor. Çünkü dünya bile taktir ediyor Türkiye'nin gelişmelerini. Yunan spiker bile bu Bizans artıklarını yaptığı programlarla yerin dibine soktu. Bunlara yapacan uçan heykel bak nasıl seviniyorlardı çağ dışı dinozorlar.
    Cevapla
  • huseyın 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes rahat olsun arkadaşlar. ALLAH CC çalışana emeğinin karşılığını verir. Mühendislerimizi ve bu işe kimler vesile olduysa tebrik ediyor, ALLAH CC den mağfiret ve af diliyoruz. Çünkü çok geç kaldık. Heykelcilikten başka icraatı olmayan hükümetler yüzünden...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Özür ama öncelikle Kıbrıs'ta milli bir duruşu göstermek için İngiliz usulü trafik uygulaması olan "trafikteki sağ-sol gidiş işine bir el atın"..Ülkem içinde bir yere giderken "Türkçe bi köy adı altındaki ESKİ YUNAN MEDENİYETİ" izlenimi veren "Yunanca isim tabelalarını kaldırın..Ege sahillerinde araba ile giderken 10 radyo kanalının 7sinin Yunanca kanal olmasını engelleyinnn.. Evett şimdii uçan araba ile uçalımmm!!!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Fevkalade politikanin FEVKINDE duzeyi icin fikirlerimiz MARJINAL GARDAŞ..
    Cevapla
  • Marjinal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizden de özür lakin önce olanlara sevinip mutlu olalım sonra olmayanlar için eleştiri yapalım ne zaman memnun olacaksınız?
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Üretenlerimizden gurur duyuyoruz evet gelecek burada,Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz ve diğer alanlar için yerli milli üretenlerimizden, daima farklı özelliklerle yerli milli üretelim tecrübeler ARGE’ler yapalım üretici beyin gücümüzü çok geliştirelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR