Selçuk Bayraktar'dan sürpriz 'Cezeri' çağrısına cevap: Şeref duyarız

Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri'nin uçuş denemesinin Diyarbakır'da yapılması önerisine BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan destek geldi. Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Testlerde biraz daha yol alalım... Cezeri'nin hatırasını, yaşadığı toprakların ev sahipliğinde yad etmekten şeref duyarız... Semalarımızda Hür ve Özgür..." ifadelerine yer verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 07:59 GÜNCELLEME 23.10.2020 11:38 GÜNCEL
Selçuk Bayraktar'dan sürpriz 'Cezeri' çağrısına cevap: Şeref duyarız
Selçuk Bayraktar'dan sürpriz 'Cezeri' çağrısına cevap: Şeref duyarız

BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri"nin "Diyarbakır'ın kalbi" olarak nitelendirilen Amida Höyük'te uçuş denemesi yapması talebine, BAYKAR Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'dan destek mesajı geldi.

 

TEKLİFE OLUMLU YANIT: ŞEREF DUYARIZ

Sur ilçesindeki Amida Höyük Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Yıldız'ın, Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri'nin uçuş denemesinin, ünlü İslam alimi El Cezeri'nin dünyanın ilk robotlarını yaptığı ve Amida Höyük'te gerçekleştirilmesi önerisine Bayraktar, Twitter hesabından yanıt verdi. Bayraktar, yaptığı paylaşımda, "Testlerde biraz daha yol alalım... Cezeri'nin hatırasını, yaşadığı toprakların ev sahipliğinde yad etmekten şeref duyarız... Semalarımızda Hür ve Özgür..." ifadelerine yer verdi.

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da Twitter'dan, "Diyarbakır hazır, heyecanla bekliyor. Cezeri denemelerinin Diyarbakır'ımızda yapılmasından onur duyarız. İki gururu bir arada yaşamak isteriz" mesajını paylaştı.

İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA YAPMIŞTI

BAYKAR tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri", 15 Eylül'de ilk uçuş testlerini başarıyla tamamlamıştı.

Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri dünyada manşet oldu: Gelecek burada

DÜNYADA MANŞET OLMUŞTU

Türkiye'nin bu başarısı dünyada manşet olmuş, Reuters gibi ABC gibi dünyaca ünlü ajanslar, televizyonlar ve haber siteleri, Cezeri'den övgüyle bahsetmişti.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • KORAY 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk Dünyayı değiştirir sözüne son yıllardaki en iyi örnek tebrikler.
    Cevapla
  • Laz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizden alsın sana versin turkiyenin çehresini değiştirdin sihalarla. Kendini koru düşmanın çok.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya en mükemmel cevabı sizin çalışmalarınız yapmaktadır. Hepinizi anlından öpüyoruz. Siz ve Ekibinizle gurur duyuyoruz.
    Cevapla
  • Süphan 3 yıl önce Şikayet Et
    El CEZERİ Cizre’lidir bunu herkes bilsin Dıyarbakırlı değildir kabri Cizre dedir ve testleri inşallah Cizre’de olur
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi chp li bir hain çıkar derki; hayır milli değil çünkü vidası çinden geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR