Rum Yönetimi'nden AB'ye 'yaptırım' baskısı: Merkel engelliyor

Rum basını, AB’den Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını talep eden Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa'dan Almanya’nın başını çektiği baskılarla karşılaştığını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 04:17 GÜNCELLEME 21.09.2020 04:17 DÜNYA
Rum Yönetimi'nden AB'ye 'yaptırım' baskısı: Merkel engelliyor
Rum Yönetimi'nden AB'ye 'yaptırım' baskısı: Merkel engelliyor

Rum hükümetine yakın çizgisiyle bilinen Fileleftheros gazetesi Türkiye’ye yaptırım isteyen Rum liderliğinin “yaptırım yerine diyalog” diyen AB’nin ağır baskısına maruz kaldığını iddia etti.

 

Gazete AB Dönem Başkanı Almanya’nın ve Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin başlamasına odaklandığını belirtti.

Rum liderin Türkiye’ye yaptırımlarda ısrar ettiği ancak Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bunu frenlediği ifade edildi. Haberde AB’den Rum yönetimine ‘yaptırımlar bekleyebilir’ önceliğimiz Türk-Yunan diyaloğunun başlamasıdır mesajı verildiği belirtildi.

 

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 5
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırım olsun olmasın "yaptırım" konuşulduğunda bile döviz kurları tepki veriyor mu? eşzamanlı başka girişimleri sözkonusu mu? Sonuca bakarsak yanılıyor olabiliriz
    Cevapla
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ee Hasta Rahatsiz yeri nasil olduda Abye alindi, hemde Avrupada olmayan yer, bu söylentileri herzaman TCye denilmiyormuydu
    Cevapla
  • Turuncu 3 yıl önce Şikayet Et
    bir avuç rum bütün Avrupa'yı esir aldı
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu rumlar aptal avrupa senin için şu ekonomik krizde senin için en büyük ticari ortaklarından biri olan türkiyeye ambargo tabiki koymak istemez yahu utanın avrupaya hiç bir ekonomik katkınız yok sanayiniz yok bir şey üretemezsiniz tembelsiniz çalışmazsınız durmadan ekonomik batık dilenci pozisyonundasınız hep dileniyorsunuz Bir de hangi yüzle avrupadan böyle bir şey talep ediyorsunuz şunu kaz kafanız anlasın Kimse sizin için pazarını kaybetmek istemez kimse sizin için savaşmaz yanlızsınız onun içün havalanmayın havanızı alırız fransaya da güvenme iş dara geldimi ad yö monşer der tüyer.
    Cevapla
  • asef 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle soytarıları Avrupa Birliğine alırsanız sizi böyle kitlerler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR