İran'dan ABD'ye sürpriz teklif: Takasa hazırız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, İran’ın ABD ile kapsamlı mahkum takasına hazır olduğunu aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 21:22 GÜNCELLEME 21.09.2020 21:26 DÜNYA
İran'dan ABD'ye sürpriz teklif: Takasa hazırız
İran'dan ABD'ye sürpriz teklif: Takasa hazırız

ABD ve İran arasındaki ilişkiler yaptırımlar nedeni ile 2018’den bu yana kötüleşmeye devam ederken, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif’ten farklı bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Zarif, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada, İran’ın ABD ile kapsamlı mahkum takasına hazır olduğunu aktardı.

 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif

ABD'NİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİĞİ İSİMLER

 

ABD, 2018 yılından bu yana İran’da tutuklu bulunan İran uyruklu Amerikalı baba ve oğul Baquer ve Siamak Namazi dahil ABD vatandaşlarını serbest bırakmasını talep ediyor. İran, 2018’de tutukladığı donanma gazisi Michael White’ın ABD'nin İran uyruklu Amerikalı Doktor Majid Taheri'nin İran'ı ziyaret etmesine izin verdiği bir anlaşma sonrası Haziran ayında serbest bırakmıştı.

İRAN'DA YABANCI TUTUKLULAR GENELLİKLE CASUSLUKLA SUÇLANIYOR

İran, tutuklananları siyasi nedenlerden tutmadığını iddia ederken, yabancı tutukluları genellikle casusluk yapmakla suçluyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • Anadolulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkede de yabancı olup da TC vatandaşlığına geçenleri sıkı takip etmek gerekir.Zira bunlarin bir kısmı ajanlık ve kötü işlet için TC vatandaşlığına gecmislerdir. Bunlar babalarının hayrına TC. Vatandaşlığına gecmemislerdir. Batman ve G.Antep te 2 imam yıllar sonra ajan olduğu anlaşıldı ve 5 yıl önce yakalandılar. Buna benzer çok memur var içimizde.
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    bu gidişle yakında herşeyinizi takas edecek hale geleceksiniz. ve siz hala lafla boş laflarla gemiyi yürütmeye çalışıyorsunuz. iyide gemi çoktan su aldı. batıyorsunuz. hatra battınız. savaşın, onurunuzu kurtarın. yıkılacaksanız ayakta yıkılın. dik durun biraz dik.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR