Abdullah Ağar uyardı: Azerbaycan bu adımı atarsa kaybeder

Katıldığı televizyon programında Azerbaycan-Ermenistan çatışmasını değerlendiren Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Azerbaycan'ın müzakere masasına oturduğu anda kaybedeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 11:44 GÜNCELLEME 02.10.2020 16:37 DÜNYA
Abdullah Ağar uyardı: Azerbaycan bu adımı atarsa kaybeder
Abdullah Ağar uyardı: Azerbaycan bu adımı atarsa kaybeder

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Azerbaycan-Ermenistan savaşında son durumu anlattı, kritik noktaları vurguladı.

 

Ağar, İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan’ın yüzde 20’si kadar olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın 4 koldan saldırı düzenlediğini ve Fuzuli köyü çevresinde şiddetli çatışmaların oluduğunu belirterek, Azerbaycan'ın Kafkasların en yüksek arazi kesimi olan 3400 metrelik Murov Dağı'nı ele geçirdiğini açıkladı.

"Bölge hendek ve tünellerle dolu"

 

Azerbaycan ordusunun hata yapmadan Ermeni mevzilerini bombaladığını belirten Ağar, bölgenin zor bir bölge olduğunu ve 26 yıldır tüneller ve hendeklerle doldurulduğunu açıkladı.

"Azerbaycan aynı hataları tekrar etmiyor"

Birilerinin Ermenistan ordusunu küçümsediğini söyleyen Ağar, düşmanın küçümsenmesi halinde çok ciddi yaralar açılır uyarısı yaparak, Azerbaycan'ın 2016 yılında yaptığı hatalardan ders aldığını ve İHA, SİHA, kamikaze drone’larıyla Ermenistan'ın silahlarını vurduğunu ve bunun son derece önemli olduğunu söyledi.

"Azerbaycan masada kaybeder"

Ağar, zorluğun sadece muhabere alanında olmadığını önemli olanın muharebe alanını dış etkilerden izole etmek olduğunu söyledi. Ağar Azerbaycan'a uyarıda bulunarak, müzakere, barış görmesi ve benzeri adı altında Azerbaycan'ın müzakereye geçmesi durumunda kaybedeceğini söyledi.

YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • mahmuttr 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye azarbaycan arasinda Ermenistan pres olsada silinse. İki ülke birleşse ve tek bayrak tek devlet olsa. Diğer Türk devletleride aynı çatı altında olsa. Dünya türklerin birlesimini görse de ders alsa
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan,harekatı nerede ise tamamen durdurdu halbuki fırsat bu fırsat Karabağ'ın başkenti Hankendi'ye şimdiye kadar yaklaşmalıydı fakat kuzey, orta ve güney bölgelerinden başladıkları kara harekatını bu üç noktada birleştiremediler kendilerine Türkiye'nin verdiği bu savaş taktiğini dahi uygulamada çok yetersiz kaldılar sadece Karabağ'ın %5'ini kontrol edebildiler. Bu fırsat göz göre göre kaçıyor ve bir daha da gelmez.
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer bu savaşıda masada kaybedersek artık hiç bir yetkiliye inanmayacak ve güvenmeyeceğim
    Cevapla
  • ver yansın 3 yıl önce Şikayet Et
    maalesef öylede oldu
    Cevapla
  • izmirkartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok Yola devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR