Türkiye'den son dakika açıklaması Ermenistan bozguna uğrayınca 'Ateşkes' istemişti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Roma’da İtalyan mevkidaşı Di Maio ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Çavuşoğlu, Ermenistan'ın saldırgan tutumunun ardından ateşken istemesi hakkında, "Bugün Azerbaycan kendi topraklarını geri almak için mücadele ediyor. Azerbaycan'ın ateşkes ilan edebilmesi için Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekiyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2020 14:41 GÜNCELLEME 02.10.2020 16:12 GÜNCEL
Türkiye'den son dakika açıklaması Ermenistan bozguna uğrayınca 'Ateşkes' istemişti
Türkiye'den son dakika açıklaması Ermenistan bozguna uğrayınca 'Ateşkes' istemişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-İtalya Hükümetlerarası Üçüncü Zirve hazırlıkları kapsamında dün akşam saatlerinde İtalya'ya geldi. Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Roma'da İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile görüştü.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

 

"ULUSLARARASI TOPLUM ERMENİSTAN'I AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN ÇEKSİN"

İtalya'nın bölgesel konularda sergilediği tutumu objektif buluyoruz ve bu tutumun devam etmesini arzu ediyoruz.

Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları konusunda Türkiye'nin tutumunu açıkladı. Barışçıl bir tutum için çaba harcadık Azerbaycan bunun için çok sabretti. Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekiyor. Çözümsüzlük Ermenistan'ı cesaretlendiriyor. İllegal bir şekilde başka yerlerden gelen Ermenileri bu bölgeye yerleştirmek konusunda teşvik ediyor.

Uluslararası toplum bir şey yapmak istiyorsa Ermenistan'ı derhal Azerbaycan topraklarından çeksin"

ATEŞKES ŞARTI

Bugün Azerbaycan kendi topraklarını azat etmek için için mücadele ediyor. Bir nevi kendi topraklarında terörle mücadele ediyor. Azerbaycan'ın kendi topraklarını alabilmek için gücü var.. Azerbaycan'ın ateşkes ilan edebilmesi için Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekiyor. Bugün bu kapasite ile Azerbaycan'ın Türkiye'den destek talebi olmadı. Ancak bu sorun çözülmezse ve Azerbaycan bizden destek isterse kim ne derse desin biz bu desteği vermekte tereddüt etmeyiz. Sonuçta bir millet iki devletiz. Önemli olan bu sorunun çözülmesi. "Uluslararası toplum bir şey yapmak istiyorsa Ermenistan'ı derhal Azerbaycan topraklarından çeksin"

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Sezgin Tabak 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'a Saldırarak Topraklarını işgal etmekle kalmadılar, 1 - 2 Milyon insanı Yerinden yurdundan ettiler. Şimdi sıra onlara geldi, zaten çulsuzlardı şimdi o kadar insana bakmak nasıl oluyormuş görsünler.
    Cevapla
  • Kendal, 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım aynı gücü filistinede ver,Amin
    Cevapla
  • hltt01 3 yıl önce Şikayet Et
    merhamet etmeyin acınacak hale düşersiniz. bunlar katil ve soykırımcı.. düşene acımaz kafasına sıkar. biz de sıkmalıyız bu coğrafyada.. hem de gözümüzü kırpmadan. yaşamak istiyorsan düşmanına acıma ve öldür
    Cevapla
  • ccey 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan işgal ettiği topraklardan kendi sınırlarına çekildiği zaman ateşkes istemesinin bir anlamı olur yoksa işgal altında azerbaycan toprağı varken niye ateşkes yapılacak masada konuşulacak bir durum mu var savaşı başlatan taraf işgalci olan ermenistan katliamlar yapan vahşetin tek sorumlusu faili sınırlarına çekildikten sonra önce bunların hesabını vermeli
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cavusoglu seni doguran anaya Ben kurban olayim. ALLAH sizi basimizdan eksik etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR