İsrail de Türkiye'yi suçladı! Akılalmaz sözler

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi "bölgeyi istikrarsızlaştırmakla ve barış çabalarına karşı çalışmakla" suçladı ve Ankara'ya uluslararası baskı uygulanması çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2020 07:12 GÜNCELLEME 05.10.2020 07:12 DÜNYA
İsrail de Türkiye'yi suçladı! Akılalmaz sözler
İsrail de Türkiye'yi suçladı! Akılalmaz sözler

İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkilerini normalleştirmesi çerçevesinde Pazar günü Körfez ülkelerinden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Benny Gantz, Türkiye ve İran'ı "bölgeyi istikrarsızlaştırmakla ve barış çabalarına karşı çalışmakla" suçladı.

 

Reuters'ın haberine göre İsrailli bakan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki, Libya'daki, Doğu Akdeniz'deki varlığını ve Hamas ile ilişkilerini eleştirdi, "Bunların tümü istikrarı bozuyor" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN İHANET ÇIKIŞI ZORLARINA GİTTİ

 

Ankara ve Tahran, İsrail'in BAE ve Bahreyn ile vardığı "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmaları kınamış ve Filistin davasına ihanet olarak yorumlamıştı. Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas anlaşmayı sert bir dille reddettiklerini ve kınadıklarını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anlaşmaya tepki olarak BAE ile diplomatik ilişkilerin askıya alınabileceğini duyurmuştu. Dışişleri Bakanlığı BAE ile anlaşmayı "Filistin davasına ihanet" olarak nitelerken, Bahreyn ile anlaşma hakkında ise "Endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE'YE ULUSLARASI BASKI ÇAĞRISI

İsrailli Bakan Gantz, Zoom üzerinden yapılan toplantıda, "Türkiye sorunu kesinlikle çok karmaşık çünkü Türkiye NATO'nun bir parçası" ifadesini kullandı. Gantz, "Elimizdeki bütün seçeneklerle ve uluslararası baskı yoluyla ellerini doğrudan terörizmden çekmelerini sağlamalıyız" dedi.

BAE ve Bahreyn'den önce İsrail'i resmen tanıyan Orta Doğu ülkeleri sadece Mısır ve Ürdün'dü.

KAYNAK : BBCTürkçe
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya İsrail den başka terörist tanımadı
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    haha anlatın Türkiye zaten Filistin halkına işkence ediyordu senelerdi Lübnan ı Türkiye bombalıyor şimdide Suriye yi Türkiye durup durmadık yede Türkiye bombalıyor Türkiye nin kontrolü atındaki Suriye topraklarında en son ne zaman silahlı saldırıla yapıldığına baksınlar bölgeyi huzursuz ede onların mantığı
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz böyle iyiyiz...Sömürü düzeni kuranlar,yıkılan düzenine ağlıyor hepsi bu...
    Cevapla
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğuda istikrar bozucu, türkiye karşıtı her türlü terör hareketini destekleyen ve ülkeleri türkiyeye karşı kışkırtan israildir. Ayrıca KUDÜS TÜRK TOPRAĞIDIR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    Cevapla
  • MetehanGülşah 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan en buyuk terörist devlet olarak sizsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR