Türkiye açıkladı: Rusya'dan bomba teklif, Azerbaycan'dan Ermenistan'a tarihi darbe

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Rusya tarafından çatışmaların devam ettiği saatlerde sürpriz bir teklif gelirken, Türkiye Ermenistan'a indirilen darbenyi açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2020 13:55 GÜNCELLEME 05.10.2020 13:55 DÜNYA
Türkiye açıkladı: Rusya'dan bomba teklif, Azerbaycan'dan Ermenistan'a tarihi darbe
Türkiye açıkladı: Rusya'dan bomba teklif, Azerbaycan'dan Ermenistan'a tarihi darbe

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ERMENİSTAN TÜRKİYE YALANIYLA KENDİNİ DÜNYAYA REZİL ETTİ

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

AB VE KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Dağlık Karabağ'da derhal ateşkes ilan edilerek müzakerelere geri dönülmesi çağrısı yaparken, Kremlin, Bakü ve Ankara ile Karabağ konusunda temas halinde olduğunu ve diyaloğun devam ettiğini belirtti.

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışma durması için ateşkes çağrıs yaptı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Ermenistan'a Dağlık Karabağ'daki işgali sona erdirmesi çağrısında bulunarak, "İran, sorunun geçici değil kalıcı bir şekilde çözülmesini istiyor. Onlarca yıldır devam eden bu sorunun kalıcı çözümü Azerbaycan toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve askeri güçlerin işgal edilen şehirlerden çekilmesine bağlıdır. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve askeri güçler işgal edilen şehirlerden çekilmelidir. Siyasi müzakereler en kısa sürede başlamalı ve çatışmalar durmalıdır" dedi.

TÜRKİYE AÇIKLADI: AZERBAYCAN 22 YERLEŞİM YERİ İŞGALDEN KURTARDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan güvenilir kaynaklarından aldığı bilgilere göre; Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekâtta bugüne kadar, Cebrail ili ile Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri olmak üzere toplam 22 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

KAYIPLARI GİZLEMEYE BAŞLADILAR

Dağlık Karabağ'da Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda bir hafta geride kaldı. Dağlık Karabağ'ın sözde hükümeti, 51 askerinin daha öldürüldüğünü ve toplam kayıplarının 198 olduğunu iddia ediyor. Ancak Azerbaycan tarafından yayınlanan ve sadece SİHA görüntüleri incelendiğinde bile Erivan'ın kaybının daha fazla olduğu açıkça görülüyor. Ermenistan ise mertçe savaş yerine cepheden kaçarak, sivil yerleşim alanlarını uzaktan füzelerle vuruyor. Azerbaycan, 19 sivilin şehit edildiğini açıkladı.

 

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalar için ateşkes çağrısı yaparak soruna çözüm bulunması adına yardıma hazır olduklarını söyledi. Ermeni meslektaşı ile de telefonda görüşen Lavrov, artan sivil kayıplar nedeniyle duydukları endişeyi aktardı. Azerbaycan, Gence kentine Ermeni tarafından yapılan saldırıda 1 sivilin öldüğünü ve 4 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Gavur oğlu gavurdan gavura destek
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hala aramizda batiyi savunanlar varsa görsün. Bir avrupa baskani cikipda ermenistani kinamadi. Onların adaleti medeniyeti göstermelik. Allahım Şerlerinden korusun onlar zelil eylesin inşallah. Islami da yüceltip aziz etsin inşallah.
    Cevapla
  • İskender1a* 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli esed hem iranı hem rusyayı yedi bitirdi,artık 1 dolara muhtaçlar ! şimdi bir yiyici,de ermeniler oldu !Elhamdülillâh.*****
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    İran haydi ciddiysen Azeri kuvvetlerinin bir kısmını topraklarından Nahçıvan a geçmesine izin verki iki taraftan mücadele ile kıskaca alıp bu iş çarçabuk bitsin
    Cevapla
  • Dadas 25 3 yıl önce Şikayet Et
    ali inaniyormusun irana ben bir Allah dediklerine inanirim iran rejiminin ermenistana ben silah vermedim azarbeycanin su barajini ermeniylen kullanmak isteyende iran...
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Pansiyan Türklerin askerinin ve erkeklerinin viyanaya kadar gitmesine gerek yok. Onlar bizim için senenin her günü Zaten Turkiyeye geliyorlar. Yoksa siz kiskandinizmi. Türklerle seninde dost olmanı tavsiye edeceğim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR