Türkiye'nin NAVTEX kararı sonrası Yunanistan'dan skandal açıklamalar

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından gece ilan edilen NAVTEX ilanına ilişkin açıklama yaparak, alınan kararın doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adım olduğu iddia edildi. Öte yandan Yunanistan, Türkiye'nin NAVTEX hamlesine yeni NAVTEX yayınlayarak karşılık verdi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas da konu ile alakalı bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2020 10:53 GÜNCELLEME 13.10.2020 08:59 DÜNYA
Türkiye'nin NAVTEX kararı sonrası Yunanistan'dan skandal açıklamalar
Türkiye'nin NAVTEX kararı sonrası Yunanistan'dan skandal açıklamalar

Türkiye ile Yunanistan arasında, Oruç Reis gemisinin bakım için Antalya Limanı'na demirlemesiyle diplomatik temas başlamıştı. Ancak bu süreçte bile Atina, yeni NAVTEX'ler yayınlayarak provokasyona devam etmiş ve diplomasinin işlemesine katkıda bulunmamıştı.

 

SÖYLEMLERDE AZALAN GERİLİM YENİDEN ARTTI

Doğu Akdeniz'deki haklarında vazgeçmeyeceğini defalarca belirten Türkiye, Oruç Reis'in bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden harekete geçti. Gemi, gece yayımlanan yeni NAVTEX'le yola çıktı.

 

ATİNA TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Konu ile alakalı açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, NAVTEX ilanı için "Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin bu hamlesiyle diyalogdan yana tavır takınmadığı ve "güvenilmez" olduğu iddia edilen açıklamada, "Türkiye'yi kararını derhal geri almaya çağırıyoruz. Bölgesel güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ederken, ulusal egemenlik haklarımızı savunmaya devam edeceğiz" denildi.

YUNANİSTAN'DAN KARŞI NAVTEX

Öte yandan Yunanistan, Türkiye'nin NAVTEX hamlesine yeni NAVTEX yayınlayarak karşılık verdi.

BİR AÇIKLAMA DAHA

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas ise, "Türkiye inandırıcılığını yitirdiğini kanıtladı. 1-2 Ekim Avrupa zirvesi öncesinde Türkiye'nin söylediklerinde samimi olduğuna inananlar gerçeği gördü" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Mucahıt 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelin bakalim kimin kani daha cok gorelim
    Cevapla
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olun yoksa ermenistanın düştüğü halden beter yaparız. arayan mevlasını da bulur belasını da.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    AB devletlerinden hiç hayır beklemeyin paziya kuvvetle konusulur
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    hep laf hava civa zaten canımız burada sıkılıyor harb olsada herkez etegindeki daşı dökse ne eyi olur azdan az çoktan çok ata sözümüzdür
    Cevapla
  • Hata 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan’ın adalara erişimini kesmememiz hata
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR