Yunanistan'a sesleri çıkmamıştı! Türkiye için ikiyüzlü açıklama

Son dakika haberi: Türkiye ve Yunanistan arasında başlayan istikşafi görüşmelerin hemen ardından NAVTEX ilan ederek samimiyetsizliğini gün yüzüne çıkaran Yunanistan'a karşı sesi çıkmayan ABD, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Oruç Reis'i harekete geçirmesinin ardından skandal bir açıklamaya imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2020 15:47 GÜNCELLEME 13.10.2020 16:28 DÜNYA
Yunanistan'a sesleri çıkmamıştı! Türkiye için ikiyüzlü açıklama
Yunanistan'a sesleri çıkmamıştı! Türkiye için ikiyüzlü açıklama

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara'nın Oruç Reis sismik araştırma gemisini yeniden Doğu Akdeniz'e göndermesine dair 11 Ekim'de yaptığı açıklamayı esefle karşıladığını duyurdu.

 

 

AVRUPA'NIN ŞIMARIK ÇOCUĞU YUNANİSTAN'A SESİ ÇIKMAYANLAR TÜRKİYE'NİN HER HAMLESİYLE BOZGUNA UĞRADI

Türkiye ve Yunanistan arasında gündeme gelen görüşmelerin akabinde henüz saatler geçmesine rağmen Yunanistan Doğu Akdeniz'de NAVTEX ilan etmişti. Bu provokatif eylemin ardından sesi çıkmayan ABD, Antalya'da bakımda olan Oruç Reis'in yeniden sismik araştırmalara başlamak için hareket etmesinin ardından Türkiye için kınama mesajı yayımladı. Açıklamada, Ankara bölgede gerilimi tırmandırmak ve Atina ile istikşafi görüşmelerin başlamasını kasten zorlaştırmakla suçlandı.

 

 

ABD Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus'un yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Zorlama, tehditler, sindirme ve askeri faaliyetler Doğu Akdeniz'deki gerilimleri çözmeyecek. Türkiye'yi bu hesaplanmış provokasyonu sona erdirmeye ve Yunanistan ile istikşafi görüşmelere derhal başlamaya çağırıyoruz."

ABD Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus

ALMANYA VE FRANSA'DAN DA AYNI İKİYÜZLÜ TAVIR

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Muhll de "Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmesini ve yeni provokasyonlardan kaçınıp somut iyi niyet kanıtları göstermesini bekliyoruz" diye konuştu. Reuters'e konuşan Alman hükümeti sözcüsü, "Türkiye açısından tartışmalı bölgede tekrar aramalara başlamak akılsızca bir hareket olur" dedi.  

YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • Öteki 3 yıl önce Şikayet Et
    kefereler tek millettir
    Cevapla
  • Türkeli 3 yıl önce Şikayet Et
    ölün! ölün! patlayın, çatlayın varsa maçası yiyen gelsin çıkarsın!
    Cevapla
  • tebabet 3 yıl önce Şikayet Et
    hala anlamadık mı ? biz müslümanız ve Türk üz bu haç il hilalin zaferi uyanalım uyanık olalım yoksa hiç uyanamayabiliriz
    Cevapla
  • iskender1a* 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzünde fesat çikartanlara LÂNETOLSUN.
    Cevapla
  • adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    mars a gidemeden helak olacaklar abd yakında hepsi cekik gözlü olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR