Ermenistan'ın saldırısı sonrası Aliyev'den açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Ermenistan'ın dün geceki saldırısı sonrası ulusa sesleniş konuşması yaptı ve " Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" dedi. Aliyev ayrıca Fuzuli şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2020 09:34 GÜNCELLEME 17.10.2020 12:06 DÜNYA
Ermenistan'ın saldırısı sonrası Aliyev'den açıklama
Ermenistan'ın saldırısı sonrası Aliyev'den açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Ermenistan ordusunun dün gece Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine gerçekleştirdiği  füze saldırısı sonrası ulusa sesleniş konuşması yaptı. "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" diyen Aliyev, "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı. Aliyev, Fuzuli kentiyle birlikte 7 köyün Ermenistan işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

 

 

Aliyev'in açıklamasından satır başları şöyle:

Roketle ateş açmak cinayettir. Ve onlar bu cinayette mesuiyet taşıyacaklardır. Bizse onların meydanını dövüş meydanında vereceğiz.

ÇATIŞMA MEYDANINDA ÜSTÜNLÜK ELDE ETTİK

 

 

Bizim öz amacımız var. Bu amaç çerçevesinde tüm Azerbaycan birleşmiştir. Azerbaycan ordusu düşmanları kovuyor. Çatışma meydanında tam üstünlüğü elde ettik.

BU NAMERT HAREKETLER İRADEMİZİ KIRAMAZ

Bu bir daha Ermenistan rehberliğinin faşist mahiyetini gösteriyor. Bizim şehirlerimiz ateşe maruz kaldı. Her gün diğer şehirlere Ermenistan ateş açıyor. Ve bu ateş neticesinde vatandaşlarımız ölüyor, yaralanıyor. Ancak bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramaz.

ERMENİSTAN'I KİM SİLAHLANDIRIYOR?

Bu kadar silah... Ermenistan'ın devlet bütçesi de belli. Hangi şekilde bu silahlar alınıyor?Kim onları silahlandırıyor? Bugün de onlara kaçak yollarla silahlar gönderiliyor.Bu sorulara biz cevap istiyoruz, eminim ki bu cevapları alacağız.

FUZULİ KENTİYLE BERABER 7 KÖY KURTARILDI

Fuzuli kentiyle birlikte 7 köyümüz işgalden kurtarılmıştır. Bazıları hesap ediyorlardı ki Fuzuli şehrini işgalden azad etmek mümkün değil. Aylar lazım olacak denilirdi. Ancak muzaffer Azerbaycan ordusu, bunun üstesinden gelebildi.

KORKUYORSUN, KORKACAKSIN

Gel Fuzuli'ye. Oturmuşsun Erivan'dan beyanatler veriyorsun. Korkuyorsun, korkacaksın. Azerbaycan halkını tehdit eden de, Karabağ Ermenistan'dır diyen kime güveniyordu?

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kafayla daha çok azeri öldürürler yok biz sivillere ateş açmayızda filan ..erivanı bonbala hele ermeni halkıda çağa çoluk ölsün bakın ermenstan it gibi karabağdanda çekilir..birdaha silahlı saldırıda yapmaz deneyin bi erivanı komple bonbalayın paşinyanı da vurun hkümet binası nereyse yerle bir edin bi
    Cevapla
  • 14531453 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim silahlandıracak? O sempatiyle baktığınız iran fitnesi silahlandırıyor ermeniyi.
    Cevapla
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz ermeniyiz diyen gafiller nerede?ermeni katliam yapar sonra 100 yıl dünyayı kandırmak için katliama uğradığını inandırmaya çalışır,gündemde tutar sonra bu yalana bizim ahmaklar inanır.ermenin gerçek yüzünü hala göremeyenler ihanet içindedir.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Mecusi İranın çok büyük desteği var Ermanistana.
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni sivilleri, Azerbaycan Türk sivil kardeşlerimizi şehit eden Ermeni terörist askerlerini engellemeli kınamalıdırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR