Rus stratejistten Paşinyanı kızdıracak açıklama: Siyasi olarak bitmiştir

Azerbaycan'ın işgal altındaki Karabağ topraklarında Ermenistan'ı bozguna uğratmasıyla ilgili konuşan Rus askeri stratejist Igor Korotçenko, 'Paşinyan siyasi olarak bitmiştir.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2020 17:15 GÜNCELLEME 22.10.2020 17:15 DÜNYA
Rus stratejistten Paşinyanı kızdıracak açıklama: Siyasi olarak bitmiştir
Rus stratejistten Paşinyanı kızdıracak açıklama: Siyasi olarak bitmiştir

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarına yönelik harekatı neticesinde Erivan adeta bozguna uğradı. Kayıplarını gizlemek için çeşitli manipülasyonlara başvuran Paşinyan yönetimi, çok güvendiği Rusya'dan bile geçer not alamadı.

 

Aldığı yenilginin acısıyla destek bulma çabaları süren Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise, halk tarafından savaşın sorumlusu olarak suçlanıyor.

'PAŞİNYAN SİYASİ OLARAK BİTMİŞTİR'

 

Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi askeri stratejist Igor Korotçenko, Paşinyan'ın bu ağır yenilginin sorumlusu olarak gösterildiğini söyledi. Rus uzmana göre, Karabağ'daki askeri yenilgi, Paşinyan'ı affedilmeyecek kadar suçlu duruma düşürdü.

Rus stratejist, "Ermenistan'ın yeni başbakanın kim olacağı önemli. Arthur Vanetsian Paşinyan siyasi olarak bitmiştir." dedi.

Vanetsyan, Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanlığı görevini yürütüyordu. Paşinyan ile anlaşmazlıklar nedeniyle istifa etti ve daha sonra Vatan Partisini kurdu.

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • muhterem 3 yıl önce Şikayet Et
    anadoluda rusların desteği ile katliam yaptınız müslüman türk milletini kıyımdan geçirdiniz alahın gazabi geçte olsa tecelli eder allah adaletlidir bunu şehit ettiğiniz türklerin torunları bedelini ödetiyor size ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    peşin peşin yanarsın inşallah
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Peşin yan söyleyivermişler işte :) :)
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Peşin yan fişin çekildi
    Cevapla
  • yusuf11 3 yıl önce Şikayet Et
    rus şirketi olan yandex haritalara girin bakın, Karabağ Azerbaycan'ın toprakları olarak gösteriliyor. Rusya engellemezse hiçbir ülke toprakların geri alınmasına engel olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR