Savaşta Ermenistan dağıldı: Güney cephesi çöktü! Azerbaycanlı milli kahraman şehit düştü

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 13:10 GÜNCELLEME 23.10.2020 13:10 DÜNYA
Savaşta Ermenistan dağıldı: Güney cephesi çöktü! Azerbaycanlı milli kahraman şehit düştü
Savaşta Ermenistan dağıldı: Güney cephesi çöktü! Azerbaycanlı milli kahraman şehit düştü

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Sürenin dolmasının ardından ikinci defa insani ateşkes ilan edildi. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

RUSLAR ÇARESİZ KALDI! BAYRAKTAR SİHA'NIN İKİ BÜYÜK SIRRI

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz

YENİ İHA'LAR DÜŞÜRÜLDÜ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait iki insansız hava aracının (İHA) 23 Ekim'de 03.00-09.00 saatleri arasında Azerbaycan hava savunma birlikleri tarafından tespit edilerek imha edildiğini, iki İHA'nın da özel teçhizatlarla yere indirildiğini duyurdu.

ABD'DE GÖRÜŞECEKLER

- Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları bugün Washington'da olacak. İki dışişleri bakanı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo le ayrı ayrı görüşmeler yürütecek.

MİLLİ KAHRAMAN ŞEHİT OLDU

- Sahadan gelen son habere göre; Azerbaycan milli kahramanı Albay Şükür Hemidov, Gubadlı cephesinde şehit düştü.

ÖNEMLİ BÖLGELER ELE GEÇİRİLDİ, YİYECEK BULAMIYORLAR

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği bildirildi. Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açan Ermenistan güçlerinin Fuzuli, Cebrail ve Gubadlı istikametindeki mevzilerine darbeler vuruldu. Bu istikametlerde Azerbaycan ordusu önemli arazi ve yüksekliklerde kontrol sağladı. Açıklamada, tüm cephe boyunca Ermenistan'ın askeri kaynak ve alt yapısına onarılamaz hasar verildiği, Ermeni güçlerin teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşadığı kaydedildi. Ermenistan'dan getirilen askerlerin savaşmayı reddederek firar ettiklerin belirtildi. Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğun bildirildi.

GÜNEY CEPHESİ ÇÖKTÜ, KARABAĞ'IN İRAN BAĞLANTISI KALMADI

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 köy ve 1 kasabanın daha Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını, Azerbaycan-İran sınırının işgal altındaki kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Böylelikle Ermenistan güçlerinin Karabağ'ın güneyindeki cephe hattı çökmüş oldu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nahçıvana kadar alan yer kurtarılıp alındı mı, Azerbaycan Türkiye kara hattı tamamlanmış demektir. ve ayrıca Türkiyenin tüm Türk cumhuriyetleri ile olan kara bağlantısı da açılmış olacak. Sonra da Turan Birliği daha rahat kurulur.... :))
    Cevapla
  • Atakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın merhamet göstermeyin ekmek su vermeyin aksine hepsini gebertin Hocalı yı unutmayın şehitlerin intikamını alın Türk unutur diyen sarkisyana unutmadığımızı gösterin Allah Türk Milletini korusun
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Nacivanla güney cephesi birleseseye kadar devam irana dikkat edilmeli iran türkiye sinirina asker yigilmali
    Cevapla
  • BAYRAKLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek millettiz.
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    haydar aliyev rahmetlinin azaerbaycan uzerinde çok emeği var. ssbc dağıldıktan sonra ulkesi için çok çalıştı. oğlu ilhan aliyev gerçekten çok yiğit karabagi ermenistana dar etti. babasi gibi ulkesini cok seven bir insan. allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR